Morgenrapport Onsdag

Knalltall fra Statoil hjalp ikke Oslo Børs i går, ettersom fokuset var på en mulig mindretallsregjering i Hellas. Jeg vet det høres absurd ut at et lite land med 11 mill mennesker skal ha innvirkning på et kontinent med 500 mill innbyggere, og det er derfor lurt å holde hodet kaldt når mediene bruker krigsoverskrifter og har et ensidig fokus på “worst case scenario”. Jeg tror ikke det kommer et skred av andre land som vil ut av Euroen fordi Hellas forlater samarbeidet. Jeg tror det er bra for landet, ettersom det er eneste måten de kan lære hvordan de vil organisere landet sitt uten ødeleggende subsidier fra rikere og flinkere land. Låner de til skyhøy rente, låner de mindre, ergo må de innrette statsfinansene deretter. 9 uker ferie og pensjonsalder på 50 år forsvinner raskt..

I den konteksten mener jeg at nedsiden er begrenset, og at man ikke skal bli “bearish” fordi man får en kilevink som i går.

-/ STERKT AV Aker Solutions å slå estimatene med 10% på bunnlinjen, selv om omsetningen var noe svakere enn ventet. Det betyr bedrede marginer, noe de har slitt med i en årrekke. Øystein Eriksen opprettholder guidingen for året og sier de skal vokse 10-15% årlig de neste to årene. Bull!

-/ KVARTALSTALLENE TIL Acta var som forventet. De tapte 41 mill, men 34 av dem var avsetninger til kundetap kommunisert ved forrige presentasjon. Alfred Ydstebø sier de er i rute med omorganiseringen og kostnadskutt på 120 mill årlig. Salgaktiviteten er på rekordnivå, der de nå ligger på 20 møter per rådgiver i uken, og etter min erfaring er det veldig høyt. Ingen overraskelser i presentasjonen, og dette burde støtte “rebound caset”!

-/ BJØRN KJOS HAR BLITT enig med pilotforeningen om et forslag jeg tror var fornuftig. Pilotene fikk gjennomslag for fast ansettelse og betingelser, mens Norwegian fikk unntak i 2 år ved opprettelsen av nye baser. Aksjen kan løsne fra disse nivåene, og husk at oljeprisen er kraftig ned de siste 2 ukene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer