Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.71%  Shanghai stengt  S&P500 +1.01%  DAX futures -0.05%


Kawamoto er en japansk produsent av ansiktsmasker


Etter noen relativt røde dager så kom kjøperne tilbake for dippen. OSEBX lagget litt resten av markedet, men endte opp 0,48% til slutt.
Kontinentet hadde noe mer ben å gå på, hvor indeksene var rundt prosenten opp, og høybeta indekser i syd Europa hadde ytterligere prosenten å gå på.
USA handlet opp med SP500 opp et snaut prosent, Nasdaq 1,5% opp, mens Dowen hadde en noe tregere dag med Pfizer som falt over 5%.
Asia handler stort sett opp, med hederlig unntak av Hong Kong børsen, som har vært stengt siden fredag, og hadde derav litt å ta igjen på nedsiden, men langt mindre enn futures tilsa for et par dager siden.
Tysk forbrukersentiment, amerikanske hussalg og oljelagertall, og ikke minst Fed sin rentebeskjed er dagens makro.Jerome Powell skal på scenen igjen idag, og det ventes svært lite spennende relatert til renten idag.
Man må faktisk ut i september før markedet ser en >50% sannsynlighet for rentekutt.
Coronaviruset vil selvfølgelig få sin del av rampelyset igjen, men fokuset vil nok dreie seg om de $400mrd som har blitt ført inn i markedet siste 5 månedene.
Hva skjer når Fed ikke lenger stiller likvididet i Repo markedet, eller er denne “tekniske” øvelsen fra sentralbanken noe man kan forvene seg inn i evigheten?Ny 3 års lav for BDIen ble satt igår. Kollaps i brasiliansk jernmalmeksport pluss sesongmessig motvind setter en støkk i indeksen. Capesize har falt fra 10års høye rater til dagens bunnnivåer på kun 5måneder.
Ekstreme regnvær rundt minene i Brasil og forlenget kinesisk “nyttårsfeiring” grunnet coronaviruset er ikke akkurat det rederne håpet på. Fremtidskontraktene viser utflating, og bunnen er nok ikke alt alt for mange uker unna. 
Tørrbulkindeksene hensyntar dog ikke skip med scrubbere, hvor forksjellene er vesentlige. Capesize skip med rensesystemer kan seile inn $8-10000 mer per dag enn skip uten.Apple leverer varene godt over forventning, og stiger 4% i ettermarkedet.
iPhone salget er det som spesielt overrasker på oppsiden denne gangen, og selskapet sitter nå på mer enn $200mrd i kontanter, det kan kalles en fin krigskasse. 
Kritikken av de over $300mrd brukt på tilbakekjøp av aksjer de siste årene har forsvunnet helt sammen med at aksjen har eksplodert oppover.

Hverken kredittkort eller abonnementdelen av selskapet nådde helt opp til estimatene, men nesten $13mrd i omsetning på disse “venstrehånds” segmentene er ikke til å kimse av det heller.
Airpods har også vært en gedigen suksess, blant annetillustrert av at Airpods Pro ikke er å oppdrive i Oslo,og wearables segmentet traff $10mrd i omsetning for kvartalet.
Lanseringen av den nye billig iPhonen vil nok bli utsatt grunnat utsetting av fabrikkstarter i landet, og det gjenstår å se hvor hardt dette vil slå. Det er nok noen av disse underleverandørene som vil merke det mer.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer