Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.63%  Shanghai +0.38%  S&P500 -0.27%  DAX futures +0.70%


Tung åpning for OSEBX igår, men indeksen halverte fallet i løpet av handelsdagen. Av de større så var det kun Yara, LPG og ESG selskaper som hadde gleden av grønne tall.
Nedover Europa var det også et hav av rødt, og av betydning var det kun Dax som var marginalt opp.
USA var iferd med å innhente fallet fra åpningen, men snudde rett ned igjen etter bekreftelse av landets første virustilfelle. Flyindeksen var over 5% ned, og således den tyngste. Futures har dog tatt igjen det tapte og vel så det.
Asias store indekser handler godt opp, og gårsdagens fall er et tilbakelagt kapitell. Kina holder stengt for nyttårsfeiring fra og med fredag.
Retail sales fra UK, samt hussalg og oljelagertall fra USA er dagens makro.
 Coronaviruset, som forsåvidt burde få et nytt navn, sprer seg raskt! Kina ryktes å ha holdt litt lokk på graden av hvor utstrakt det har vært i landet, akkurat som under SARS utburddet, og under 24t etter at de “innrømmet” over 300 tilfeller av smittede i Wuhan, så er viruset også oppdaget i Beijing, Shanghai, Hong Kong og Shenzhen, samt  Taiwan, Japan, Thailand, Sør Korea, og USA.

Viruset smitter like raskt som SARS viruset som herjet i 2002 og 2003, og så langt ser Wuhan ut til å være stedet der mye startet. Byen som ytterst få kjenner til har over 10 millioner innbyggere.
Heldigvis ser ikke viruset til å dele dødeligheten til SARS viruset, men snarere være på linje med klassisk influensa.
Virusutbruddet kan sette en seriøs demper på kinesisk nyttår som er rett rundt hjørnet, noe som vil merkes i økonomien. Fly, cruise, hotell, og reiselivsselskaper er aksjer som typisk mister gnisten under virusutbrudd.BofAML sin Fund Manager Survey er ute igjen, og datapunktene er llitt over alt.
Kontantbeholdnignene har ikke vært så lave som 2013, men allokeringen til aksjer er langt ifra euforiske nivåer.
Handelskrig er ikke lenger den antatt største risken, noe som er første gang siden mai 2019, 2020 valget i USA har overtatt tronen, med obligasjonsboblen som en stødig tredjeplass.
Under finner du resten av gullkornene i rapporten.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer