Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.48%  Shanghai +0.08%  S&P500 +0.03%  DAX futures +0.00%

Aksjemarkedet fortsetter å styrke seg i siste uken før julestengt. I fjor ble vokste markedsverdien av globale aksjer med $3.7 trillioner, opp til all-time high. Det skyldes delvis Saudi Aramco, som la til $2 trillioner, men generell optimisme rundt handelsavtalen gjorde at de amerikanske og asiatiske indeksene også gjorde et byks.

I innløpet til julen skal vi se på Spådommene for 2019. Jeg har nettopp gjort en liten analyse, og her traff jeg bedre enn foregående år. Det skyldes nok at flere av spådommene var ganske opplagte, og jeg unngikk de store blemmene på kursmål for aksjer og andre assets. Jeg kommer til å sende ut en gjennomgang i morgen tidlig, slik at alle kan se punkt for punkt hvordan året gikk.

Fredag vil jeg publisere Spådommer for 2020.

I dag vil trekke frem en analyse/artikkel, som jeg synes var svært interessant. For det første liker jeg analyser som går mot strømmen, som tør å ta et definitivt standpunkt. For det andre har jeg tenkt tanke selv flere ganger, men har vært usikker på om motreaksjonen vil materialisere seg.Jesse Felder i The Felder Report skriver: It’s time to get greedy in the energy sector. Det er lett å gjenta Buffet sitt sitat: Be greedy when others are fearful, noe annet er å faktisk gjøre det. Tør du å kjøpe oljeaksjer nå for en kontratrade etter flere år med svak utvikling?

Argumentene til Felder:

  • For ti år siden var energisektoren 15% av S&P500, i dag er den 5%
  • ETF’er på oljesektoren har den siste måneden opplevd økte innskudd etter ett år med uttak.
  • Energisektoren har gått bedre enn S&P500 80% av gangene rentekurven har invertert.
  • Flere store oljeselskaper handler med rabatt på “replacement value of their assets”.
  • Direkteavkastning som utbytte, ligger på 5% for sektoren som helhet. fire prosent høyere enn FED renten. 

Husk å bli med i julekonkurransen. Premiepotten er på nærmere 10.000 kroner, og alt du trenger å gjøre er å gjette Bitcoinkursen på nyttårsaften. Registreres kun med en e-post. 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer