Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.00%  Shanghai +0.36%  S&P500 -0.11%  DAX futures +0.00%

Overraskende sterkt konsumsentiment rett før den sesongmessige viktigste måneden for detaljhandel. Amerikanerne har jobb. Arbeidsledigheten har ikke vært lavere på nesten 20 år. Det driver økonomien og aksjemarkedet. På grunn av deregulering av pensjonssparing, så dytter man pensjonspenger rett fra bruttoinntekten to ganger hver måned. Så lenge sysselsettingen er høy, kommer pensjonsparingen til å være et konstant bid i det brede aksjemarkedet.

For å illustrere kan dere lese denne:The U.S. furniture industry is back- but there aren’t enough workers.

-/ JENS ULLTVEIT-MOE solgte aksjene sine i REC på en historisk lav kurs. Kjøperen var ingen ringere enn Kjell Inge Røkke, som opplevde at aksjen doblet seg i pris på hva han betalte kvelden før. Jeg tror man skal være forsiktig med å tolke dette som et langsiktig kjøpssignal, men det var kanskje klart at mange fryktet Ulltveit-Moe sitt tvangssalg, og derfor hadde shortet aksjen. Det var flere 3x giring short REC produkter som ble tatt av børs i en såkalt “knock out” regel. Kjedelig for de som var “in the money” kvelden før.

-/ TIDLIGERE denne ukenkunne vi lese om Andfjord Salmon, som hadde fått 14 millioner fra Innovasjon Norge. Selskapet utvikler landbasert lakseproduksjon i slags hybrid med sjøbasert, fordi sjøvann sirkulerer i anlegget mange ganger i døgnet. De henter vannet fra der det ikke finnes lus eller alger. I tillegg kan ikke laksen rømme. Andfjord har lisens til å produsere 10.000 tonn laks, men har eiendomog potensielle søknader til ytterligere 60.000 tonn. Selskapet prises til 900 millioner på OTC listen, og har godt volum neste hver eneste dag. For tre år siden trakk jeg frem Kahoot! sin vei til Oslo Børs, og nå tror jeg det ligger en lignede reise i Andfjord Salmon.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
11.12.2019 09:23

Er det mulig å kjøpe Andfjord Salmon nå? Eventuelt hvor? 🙂