Morgenrapport Onsdag

Nikkei -1.02%  Shanghai -0.25%  S&P500 -0.66%  DAX futures +0.00%

Markedet korrigerer på usikkerhet rundt signering av handelsavtalen mellom Kina og USA. Planen er at en avtale skal signeres før 15. desember, før nye tariffer skulle innføres. Trump sier nå at han like gjerne kan vente til etter valget i 2020. Dette er nok for å presse Kina, men reaksjonen vet man aldri hva blir. S&P500 er ned 2% på to dager, men fortsatt opp 3.2% siden “bunnen” i Oktober. Det er ingen krise. Verden består om det ikke blir en handelsavtale i denne omgang heller. De har kranglet i over to år allerede, og mest sannsynlig kommer gnisninger mellom Kina og USA til å prege de neste tiårene. 

EU President Ursula Von Leyenhar nå lagt frem sin “green new deal” for EU. Det skal innføres flere tiltak for å gjøre EU utslippsfri innen 2050. Tiltakene består av straffetoll på varer produsert i land uten miljøtiltak, innføring av strengere CO2 kvoter på fly, bil og trailertransport, men ikke minst mobilisering av 1 trillion EURO fra den Europeiske Investerings Banken for nye grønne energiprosjekter. I det langsiktige EU budsjettet for 2021 til 2027, skal nærmere en fjerdedel brukes til klimatiltak.Nå går vi uten tvil inn i en mega investeringstrend på grønne energikilder og selskaper med eksponering mot miljøvern.

Les gjerne hvordan verden er allerede på god vei til en grønn transformasjon, takket være rask omstilling i private selskaper, spesielt innen energisektoren.Ambrose Evans-Pritchard:Free market capitalism will deliver net-zero carbon – if bureaucrats and the Green Taliban get out of the way

-/ BULKERS 2020 bestemte tidligere i høst å betale ut et månedlig utbytte basert på foregående måneds inntjening.De melder nå at aksjen går eks-utbytte på fredag, der aksjonærene får 8 cent per aksje i utbytte. Det er cirka 88 norske øre, og annualiserer man dette får du en årlig direkteavkastning på 10.56 kroner, noe som tilsvarer 12.7% på dagens aksjekurs. I tillegg er skipenes deres topp moderne, som tilfredstiller nye miljøkrav.

-/ KRYPTOGRAFEN har lansert en gjettekonkurranse, med nærmere 10.000 kroner i premier. Alt du trenger å gjøre er å angi hva du tror Bitcoin kursen er ved midnatt på nyttårsaften. Stor førstepremie og giveaways til de 200 nærmeste. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer