Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.46% Shanghai -0.96%S&P500 -1.24% DAX futures +0.00%

S&P500 snudde akkurat rundt samme topp som tidligere, og nå blir det spennende å se hvor langt ned vi skal eller om vi setter en høyere bunn før vi utfordrer all-time high igjen før jul.

Morgan Stanley mener at en ny handelsavtale først kan komme på plass i November, kanskje i relasjon med Asia Pacific Economic Cooperation møtet. Det betyr at tariffene som skal bli innført i inneværende måned, faktisk blir innført, men kan fungere som en katalysator for fremtidig enighet. Det dreier seg om økte avgifter på $250 milliarder i handel.

Michael O’Leary siteres i nyhetene igjen på at Norwegian er neste flyselskap til å gå konkurs. Han forteller at det er store endringer i reisevaner, og at pakkereiser er ferdig som forretningsmodell. “Ingen under 40 år bestiller hotell og fly til gjennom et reisebyrå, de ordner dette selv på nettet”.

Apropos nettet, i går meldte en av de største online meglerne i USA at de kutter kurtasjen på aksje og opsjonshandel til 0. Charles Schwab følger dermed etter utfordreren RobinHood, ved å gjøre det gratis å omsette børsnoterte verdipapirer. Avgjørelsen førte til kraftig nedgang for nettmeglerne. Schwab var ned -9%, TD Ameritrade -24.9% og Etrade -16%.

AirBnB skal på børs, men kommer til å liste seg direkte uten å selge aksjer eller betale en formue til investeringsbankene. Både selskapene og investorene risikerer å legge igjen penger på bordet, når investeringsbankene feilpriser dealer og i tillegg tar skyhøye kommisjoner. Spotify valgte å gjøre en lignede deal, der de listet aksjene direkte og så kunne de eventuelt gjøre nedsalg når markedet hadde funnet et prisleie.

Ny podcast er ute. Denne gangen snakker Torbjørn og jeg om de fire største kryptobørsene som har valgt å selvregulere seg selv, Bakkt og andre nyheter fra sektoren. Jeg foretar også et intervju med Bendik Schei i Arcane Crypto. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer