Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.90%  Shanghai +0.00%  S&P500 +0.03%  DAX futures +0.40%

Hva skal til for at aksjemarkedet tar ut årsbeste og aksellerer på oppsiden? I følge Morgan Stanley er det enten bedre kvartalstall fra selskapene eller en multippelekspansjon, der banken ikke tror på noen av alternativene. 

Globale aksjer har funnet støtte og opplevd en mye bedre start på september måned enn august. Tillit bygges raskt i aksjemarkedet, fordi ingen har lyst til å gå glipp av neste oppgangsperiode. Det er godt mulig vi skal ha en korreksjon til de neste 5-6 ukene, men så er det strake veien opp til nyttår og januar/februar perioden, der aksjer tradisjonelt har gjort det svært bra.

Det er vanskelig å velge side på konflikten i Norwegian. Jeg forstår obligasjonseierne som blir bedt av Norwegian om å justere sine avtaler til aksjeeiernes og selskapets fordel. Långivere kan presse frem en en utvannende emisjon om de ikke får viljen sin, men de må også huske at strengere lånebetingelser kan gi de en viss form for trygghet, men vil kunne påvirke fremtidige finansieringsdealer negativt. Det kan bli dyrere for Norwegian å låne penger, og da er det viktig å huske at selskapet har vokst primært på høy men først og fremst billig gjeld.

BORR Drilling fortsetter oppturen, godt hjulpet av sterkere oljepris og økt interesser for riggaksjer globalt. Jeg står fortsatt på min spådom at den har romt til å løpe opp til 70-75 kroner. Nå handler den rett i underkant av 60 kroner. Oljeprisen har steget cirka 10% hittil i september.

-/ NASDAQ HAR nå lansert en egen indeks for desentralisert finansprodukter (DeFi). Dette blir en samleindeks med prisinformasjon fra de største kryptoprosjektene innen nye låne og spareprodukter som f.eks MakerDAO, Augur, Numerai, 0x, Gnosis og Amoveo. En forvalter har allerede lansert planer om et indeksfond som vil tracke denne nye indeksen, som kalles Defix og finnes på TradingView og Google Finance.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer