Morgenrapport Onsdag

Nikkei-0.30% Shanghai+0.08%S&P500-0.79% DAX futures+0.00%

Det går ikke en dag uten at finanspressen skriver om inverterte rentekurver og hvor mange lån som nå yielder negativ rente. Uten å gå i dybden på negative renter så er det klart at verden svømmer over av billig kapital etter ti år med stimuli fra samtlige sentralbanker. Det er naturlig at disse pengene ikke finner god risikofri avkastning i en bank eller et obligasjonsmarked, og kanskje noe vi bør venne oss til. Ser vi på grafen høyere opp, illustrerer den tidspunktene der de korte rentene er de som gir høyest avkastning, noe som betyr at lange renter har falt drastisk. Det skjer som regel før en stygg resesjon eller børskrakk. You have been warned!

-/ KLAR TALE fra investeringsjefen i det tredje største pensjonsfondet i USA; Volatiliteten i markedet kommer til å fortsette så lenge handelskrigen mellom USA og Kina vedvarer. Hun har heller ikke tro på at det kommer en avtale før nyttår. Ser vi på grafen til S&P500 har den begynt å gi raske men hyppige utslag og bevegelser innenfor et 100 punkters intervall. Det er nær sagt aldri et godt tegn.

-/ TIL TROSS FOR en sterkere oljepris handler riggselskapene rundt sine respektive bunn noteringer for året.I følge denne artikkelen i E24 kan det skyldes flere forhold, blant annet at ratene ikke har steget like raskt som mange kanskje ventet. Disse selskapene har ofte store nybyggingsprogrammer, og dertil høy obligasjonsgjeld. Når inntjeningen lar vente på seg, øker risikoen på disse lånene. Når det er sagt, mener jeg for eksempel Borr Drilling kunne vært interessant fordi prisen er hamret ned og Trøim har vist seg finansiell kreativ tidligere. Ikke bare hentet de penger da de noterte seg på NYSE, men verktøykassen er stor skulle det dukke opp utfordringer senere. Det var jo akkurat dette han var kjent for i sin stilling hos John Fredriksen. Borr Drilling under 50 kroner, betyr en kurs på 10 kroner før aksjespleisen. Jeg holder igjen fordi jeg ble skremt av det SEB analytikeren sier om det grønn skiftet, han mener nå at de store institusjonelle investorene har fått bedskjed om å være forsiktig med oljesektoren. Stemmer dette, kan vi faktisk oppleve at riggselskapene vil handle med rabatt i mange år fremover.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer