Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.30% Shanghai -0.44%S&P500 -0.03% DAX futures -0.40%


Vi lever i en spennende tid. Den høye sysselsettingen i USA har vært motoren i verdensøkonomien, rett og slett fordi de forbruker mest av alle. Godt for eksportland, godt for tjenestesektor og teknologi. Ser vi dog på de siste tre månedene, har non-farm payrolls svekket seg betraktelig. På fredag kom den inn på halvparten av estimert. Det kan være et tidlig tegn på at vinden har snudd. Husk at rentemarkedet nå priser inn en resesjon tidlig neste år, ville du ansatt noen ekstra person nå eller ventet til uværet klarner?

Om to uker møtes G20 landene i Osaka, og der ligger det kanskje noen forventninger til en ny handelsavtale. De siste utspillene er at Trump står fast på sitt og kan leve med en langvarig handelskrig. Kineserne sier at kravene og inngrepene i Kinas økonomi er for store for å akseptere. Vanskelig å bli bullish, men det er vel alltid mørkes før soloppgang. Slike utspill er ment å flytte pilen, så får vi se om det funker. 

Jeg bør vel adressere NEL problematikken rundt eksplosjonen i Sandvika og påfølgende nedstengelse av resten av fyllestasjonene. Det er lettere sagt enn gjort. Hvis de åpner stasjonene igjen, og isolerer problemet til Sandvika, bør dette være forbigående. Sprer deg seg usikkerhet, a la 737MAX flyene, så kan vi risikere strengere reguleringer i andre land også. Husk at dette er en ny teknologi som må levere på tillit.

Krisen i detaljhandel og spesielt innen klær tiltar i styrke. Her er det flere faktorer som spiller inn. Handelskrigen er kanskje største årsak til fallet i de amerikanske konfeksjonsaksjene (illustrert ved bildet nedenfor), konsolidering hos større aktører som f.eks Amazon og til slutt at fast fashion er en fallende trend hos klimavennlige ungdom. Jeg tror HM kan komme ytterligere under press, da dette er den fremste eksponenten for billigklær i Nord-Europa, og notert på Stockholmsbørsen. Aksjen har alt fra 350 til 150 SEK de siste fire årene. Nå kjøper Persson familien aksjer, og mange tenker kanskje at det værste er over. Jeg er skeptisk. Overført til Norge tror jeg også XXL skal slite med å komme seg opp av hengemyra

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/ Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer