Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.21%  Shanghai -0.46%  S&P500 +0.82%  DAX futures +0.00%

Jerome Powell blåste liv i markedet ved å konstatere det alle visste fra før av; Bremser økonomien, er FED villige til å stimulere med lavere renter eller andre tiltak. Strategien bør være å kjøpe alle korreksjoner frem til sentralbankene skifter politikk, noe jeg ikke kan se for meg i de nærmeste tiårene. Alt startet under finanskrisen, da myndigheter og sentralbanker oppfattet det som sin oppgave å redde aksjonærer og risikotagere i privat sektor. Konsekvensene er aktivabobler innen aksjer og eiendom, men også rekordlav ledighet, selv om den organiske veksten har vært skuffende lav.A house of cards!

Så hva kan gå galt? Ser vi på grafen ovenfor, viser den perioder der gull stiger og olje faller, markert ved de røde linjene. Dette har utelukkende vært i forkant av større korreksjoner i markedet. Jeg har brukt mye tid denne uken på å lese om mulige årsaker til oljeprisfallet, og de fleste ender opp i et makroargument. Handelskrigen vil svekke veksten i både USA, men spesielt Kina. Det vil igjen svekke etterspørselen etter råvarer som olje. Situasjonen blir da som følger; Aksjemarkedet stiger fordi FED vil stimulere finansmarkedet, oljeprisen faller fordi investorene tror verdens GDP vil svekke seg. BådeUBS og Goldman Sachs mener aksjemarkedet overpriser effekten av FED sitt eventuelle rentekutt.

-/ VI LEVER i en verden der toppledere og politikere nærmest slipper unna med usannheter, fordi mediebildet har blitt fragmentert og polarisert. Trump sier vanvittige ting hver eneste dag, og det på tredje året som president. Elon Musk er en annen figur, som har en stor fanskare (meg inkludert), men det motbeviser ikke det faktum at mannen overselger og har en lemfeldig tilnærming til sannheten.Noen har samlet alle lovnadene til Musk på en webside, og skrevet ned antall dager siden spådommene. Samlet sett ser det ut til at mannen sitt modus operandi er å overdrive for å støtte markedsverdien til selskapene sine. Det burde ikke være holdbart all den tid Tesla er børsnotert!

-/ ETTER NEDSALGENE i NEL har kursen falt fra over 9 kroner til under 7 kroner. Volumet har vært sterkt i de påfølgende dagene, og det betyr at kjøperne av storpostene, har fått anledning til å justere risikoen. Blir man ringt opp av meglerhusene på kvelden for å kjøpe aksjer i et nedsalg, vet man ikke hvordan den åpner dagen etterpå. Faller kursen, vil de kortsiktige raskt justere ned posisjonene deretter. Håpet var vel å selge med gevinst etter noen dager. Poenget mitt er at 3-5 dager etter et slikt nedsalg, har de kortsiktige fått solgt, og det byr på muligheter for neste mann. NEL på 6 tallet, med større likviditet i aksjen høres ikke galt ut i min bok!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer