Morgenrapport Onsdag

Nikkei-1.15% Shanghai-0.11%S&P500-0.84% DAX futures-0.30%

Bitcoin er opp 70% i år, på høyere volum enn i forrige bullmared. Det ville ikke overraske meg hvis den testet all-time high de neste tolv månedene. Viktigere er det dog at hele kryptospacet går motsatt vei av aksjemarkedet.

Drømmen for mange er at dette blir en motsyklisk bransje, ukorrelert med aksjer og renter. Først da kan den klassifiseres som en reell alternativ investeringsklasse. Å kalle for eksempel Bitcoin for digitalt gull blir like teit som å sammenligne det med vanlige valutaer i dagens kredittsystem (du setter penger i banken, banken skylder deg penger). Bitcoin er Bitcoin, med sine unike egenskaper, nothing more nothing less. Akkurat nå priser markedet disse egenskapene til $154 milliarder. Større adopsjon = høyere pris.

-/ GJENNOM ÅRET kommenterer jeg endel aksjer på Oslo Børs. Ofte er det de samme som går igjen, og det skyldes flere grunner. Åpenbart er det de aksjene jeg føler jeg kjenner best, men der er også de jeg føler ligger i en klar positiv eller negative trend. I dette blogginnlegget tar jeg for meg utviklingen av aksjer som NEL, Norwegian, Atlantic Sapphire, Element, Norwegian, XXL og REC Silicon.

-/ PÅ GRUNN av gjennomgående lik dekning i media trodde mange at EU valget dreide seg om ytre høyre og anti-EU partier. Det viste seg å være feil, da fremveksten av De Grønne og Liberale i sentrum skapte nye “kingmakers” i EU. For første gang på over 20 år, vil en sentrum-venstre blokk ha flertall i EU, med De Grønne på vippen. Høres det kjent ut? Hvis du synes konfliktnivået rundt bompenger i Norge er hardt, bare se hva som skjer i Europa når man skrur opp bensinprisene et par cent. Men for oss investorer, hva betyr dette? Her er det bare å satse på grønne aksjer og elektrifisering. Vanvittig bra timing av el-scooterselskapet VOI, som også vant kontrakt på hele bysykkelnettverket i Stockholm nå. Jeg synes det er merkelig at Norske meglerhus ikke bringer frem flere børsnoteringer av klimarene investeringer.When the ducks are quacking, feed them!

-/ SKAL VI BARE KJØPE TESLA DA? Vent litt, nå tyter analysene frem som peker på alle mulige problemer. Skatteincentiver har gått ut i USA, og det betyr at prisen på el-bilene stiger 15%. Det er vel lite trolig at Trump gjenninfører disse. I tillegg skal VW sette opp to fabrikker i Kina som skal meisle ut 600.000 biler i måneden de neste årene. Det er gode nyheter for Jan Petter Sissener som har tjent 40 millioner på Teslashorten siste kvartal,men det betyr ikke at Tesla er ferdig med å falle.

Send gjerne inn forslag på grønne investeringer. Nå skal reformene innføres i EU, der det bor 500 millioner mennesker med høy kjøpekraft.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
31.05.2019 10:09

Er verdt å merke seg at på samme måte som gull så er antall bitcoin i omløp på lang sikt “fixed”. Det er altså en hardgrense for hvor mange bitcoin som kan eksistere, litt som at gullmengden anses som relativt fast. Andre valutaer derimot er utsatt for sentralbankers regulering av pengemengde.