Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.20% Shanghai-0.02%S&P500+0.83% DAX futures+0.00%

Det blir spennende å se hva som skjer når konsekvensene av handelskrigen slår fullt inn på forretningsentimentet, investeringer og inntjeningsestimatene. Se vi på grafen ovenfor, har alle disse faktorene snudd ned til nivået før Trump sitt skattekutt. For et magisk håndtverk; Skattepakke som øker underskuddet på statsbudsjettet, slik at sekken til neste generasjon blir tyngre, for deretter å ødelegge hele oppsiden ved å gå til handelskrig med Kina.

Det siste fra morgentimene i dag er at den kinesiske ambassadøren til USA, melder at døren fortsatt er åpen for ytterligere forhandlinger. I følge ambassadøren er det USA som har endret betingelser underveis, men Kina er fortsatt motivert til å få i stand en avtale.

-/ JEG ANBEFALER ALLE å følge iLaks sin dekning av algeproblematikken.Hovedartikkel i dag er at Norges laksevekst kan bli halvertsom følge av algedød, noe som kan føre til prisrally da tilbudssiden svekkes til høsten.

-/ INTERESSANT fra Morgan Stanley, som nettopp nedjusterte Tesla fra $97 til $10,der argumentene overraskende gikk på global etterspørsel etter el-biler. Her er det virkelig en analytiker som går motstrøms. Han mener Tesla har bygget for stor kapasitet i forhold til etterspørselen, som mange har overvurdert. Resten av verden har ikke de samme subsidieordningene som Norge. Der fikk MDG noe å snakke om på sommerfesten sin.Tesla handlet forøvrig under $200 i går, endelig får Jan Petter Sissener rett på sin tre år gamle short (hvis han sitter fortsatt).

Har vært mye interessant på verdensveven siden forrige uke, og jeg gir derfor en liten oversikt over leseverdige artikler:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer