Morgenrapport Onsdag

Nikkei-1.50% Shanghai-0.54%S&P500-1.65% DAX futures-0.00%

Motstandnivåer på vei opp, blir støttenivåer på vei ned. S&P500 har nå korrigert i tre dager, men den første store smellen kom i går der indeksen falt -2% på det verste. Se sender oss ned til første støtte nivå rundt 2880.

USA skal innføre nye tariffer på import fra Kina fra fredag, hvis de ikke blir enige om en ny handelsavtale. Jamie Dimon i J.P Morgan mener det er80% sannsynlig at de USA og Kina blir enige om en handelsavtale, men de rekker ikke fristen på fredag.

KLP selger seg ut av selskaper som driver med kull. Disse investeringene utgjorde 32 milliarder kroner av en forvaltningskapital på 600 milliarder kroner.At forvaltningselskaper som lever av å selge andeler til sparere velger seg tydelige profiler på sine fond, er uproblematisk. Effekten av å utelate kullselskaper fra flere og flere porteføljer, kan på sikt gjøre det dyrere å hente kapital til slike prosjekter. Det er målet til miljøbevegelsen og fond som tar et klart standpunkt mot slik selskaper. Realiteten i det korte bildet derimot, er at en smalere investorbase ikke nødvendigvis påvirker underliggende drift. Det vil i verste fall skape en mer attraktiv prising på selskapet. Hvis aksjekursen handler på rabatt (lavere PE), men selskapet tjener like mye penger (eller mer) på å selge strøm til et voksende europeisk marked, vil investorene som plukker opp aksjer etter f.eks KLP få en betydelig yield på sine investeringer. Sasol som KLP solgte handlet på PE 30 i fjor, og faller til PE 16 i år. Nærmer den seg PE 10 som følge av slike kampanjer, får du fem ganger mer i direkteavkastning fra Sasol enn i banken.

-/ DET ER GODT gjort å hente penger når alle børsene faller i tandem, men å hente mye mer enn hva man opprinnelig forespurte, er en bragd.Atlantic Sapphireopplevde så stor interesse for sin emisjon, at de økte beløpet betraktelig, til hel 800 millioner kroner. Emisjonen ble satt på 92.5 kroner, der stegningskurs var 92.8 kroner. Må være alright å ha vind i ryggen!

-/ AV KVARTALSTALL er det verdt å merke seg atStorebrandskuffer stort med resultat som ligger under konsensus og hele -20% lavere enn samme periode i fjor. Aksjen handler på flere års høy, så dette blir spennende.NELleverer minus 50 millioner kroner i første kvartal, men etter hva jeg forstår er dette voksekostnader. I følge CEO Løkke har ordreboken doblet seg i første kvartal til over 400 millioner kroner.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer