Morgenrapport Onsdag

Nikkei-0.54% Shanghai+0.55%S&P500+0.78% DAX futures-0.00%

Rentekurven i de amerikanske statsobligasjonene har invertert. Det betyr at lange renter handler under korte renter, noe som betyr at aktørene forventer dårligere tider. Det gjør det også vanskelig å tjene penger for bankene, som låner inn kortsiktig og låner ut langsiktig. På grafen over ser dere illustrert ved blå strek de gangene kurven har invertert. Det skjedde siste to gangene i 2000 og 2007. De grå områdene markerer når økonomien går inn i en resesjon, dvs 1-2 påfølgende år etter at rentekurven har invertert. Det lover jo ikke godt for dagen situasjon.

Markedet er urolig og er som en taggene på en sag gjennom dagen. Det er forsåvidt aldri noe godt tegn at indeksene mister høyde fra åpning til stengetid, men det er vanskelig å være negativ fra dag til dag ettersom bevegelsene holder seg innenfor en tradingrange. Pass på å ikke bli spist opp av “the chop” som det heter, vibrasjonene som gjør det vanskelig å trade. Det kommer en klarere vei snart.

-/ HANDELEN i amerikanske aksjer hos Nordnet sine kunder økte med 43% fra 2017 til 2018. Dette gjør at Nordnet ruller ut flere kurtasjefrie tradingprodukter relatert til amerikanske vekstaksjer.Her kan du lese mer om dette gode tilbudet!

-/ JEG KOM OVER EN NY diamant av en podcast episode.Anthony Pompliano intervjuer Mike Novogratz på Off the Chain! Her får du livshistorie, bygging av Goldman Sachs i Asia på 90 tallet, aksjemarkedet, crypto og hva gjør Novogratz for de innsatte i USA?

Her har dere en ny godbit av en oversikt. Hvem anser du som kongen av langsiktighet? Personen som gjentar igjen og igjen at man skal utnytte rentes rente til sin fordel og eie aksjer med jevn årlig avkastning over tid? Svaret er vel Warren Buffet, men da kan jeg opplyse deg om at median holding periode for aksjer eid av Berkshire Hathaway er mellom 9-12 måneder. He talks the talk, but doesn’t seem to walk the walk.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer