Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.20% Shanghai-0.15%S&P500+0.15% DAX futures+0.05%

Det globale fallet i detaljhandelen skyldes flere variabler. Først og fremst overetablering, mindre marginer, men også godstoget e-handel der det kun kommer til å være 1-2 vinnere i hver vertikal uten dyre butikklokaler. Her hjemme er XXL, Nille, Tilbords, Rafens, Spaceworld, Enklere Liv, Habitat, Shouelounge og Douglas gode eksempel på at krisen har skyldt inn over Norge FØR Amazon har etablert seg med egen distribusjon.

Men hvem kan dra nytte av billigere butikklokaler når detaljhandelen legger ned? Grafen nedenfor viser prisen på kaffebønner. Dette er en av de mest prissensitive råvarene, og innsatsfaktoren for ulike kjeder og produsenter som fyller verdens mage med kaffe. Hvorfor er denne grafen relevant for deg? Fordi fallende råvarekostnad og fallende butikkleie vil gi bedre marginer til f.eks Starbucks. Kursen har steget ($50->$70) i rett strek de siste 9 månedene, samtidig som grafen på kaffebønner har falt den siste leggen ned ved spørsmålstegnet.

Det brede aksjemarkedet beveget seg flatt i går. Mer konsolidering gir et bedre utgangspunkt for videre oppgang, men det kan godt ta litt tid. S&P500 har steget 18% siden 26. desember, og stiger indeksen 6% til nå vi all-time highs. Det kan fort skje før påske i dette tempoet, men jeg vil heller går mer nøytral etter denne kraftige oppturen.

-/ BITCOIN har steget fra $3300 til $4000 på flere positive nyheter. Samsung sin nye S10 telefon skal etter ryktene får en innebygget hardware wallet. Jack Dorsey skal lansere mikrobetalering med Lightningnettverket på Twitter. Men viktigst av alt er lanseringen av JPM Coin, som er token du bruker til å betale og motta finansielt oppgjør for valuta, aksjer og obligasjoner som JPMorgan kunde. Dette er en stablecoin men vil være en fantastisk fiat gateway for store institusjonelle kunder som vil handle for eksempel Bitcoin.

BizBot ruller uttransaksjonsmodulen for aksjer denne vinterferien. Det er et verktøy som effektiviserer utfylling av nødvendig informasjon og legger det i en digital aksjekjøpsavtale som signeres med bankID. Nødvendig godkjennelser fra styret og eventuelt forkjøp fra eksisterende aksjonærer blir avklart raskt med pushvarsler, samt signering av ny aksjonæravtale. Vipps så har du solgt aksjene dine, fått inn penger (det går direkte mellom motpartene), nødvendige papirer signert/lagret og til slutt oppdateres aksjeeierboken til selskapet.Vil du prøve?

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
20.02.2019 21:37