Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.96%  Shanghai +1.30% S&P500 -0.04% DAX futures +0.50%

Det er en dårlig strategi “å ønske” seg en bunn, eller “håpe” at det snart snur, men etterhvert som kursene blir solgt ned forsvinner litt av de oppblåste fremtidsutsiktene og løpende prisingmultipler (PE) faller. På et tidspunkt teller disse variablene positivt, og vi er nærmere nå enn for 6 uker siden. Stjerneforvalter Jeffrey Gundlach mener den flate rentekurven gir FED problemer, og at de kommer til å stanse rentehevingene i 2019.

I tillegg avslutter vi snart året og starter et nytt. Disse blanke arkene er noe både aksjer og mennesker trenger med jevne mellomrom. Storyen rundt høyere renter har vært gjennomtygd i over et år, og nå dreier fokuset seg over på nye handelsavtaler. Kina og USA skal være enige innen Februar, men i går slapp de lekkasjer om at de var enige om bilsektoren.  

-/ JOACHIM LUND i Aftenposten har skrevet en merkverdig dødsannonse om Facebook. Han skriver om det horrible året de har vært igjennom med Cambridge Anlytica, bøter fra EU, kursfall osv, og at selskapet nå kan forsvinne. Snakk om å sitte i en boble i Akersgata og formidle trangsynte nyheter. Hittil i 2018 steg antall brukere med 8.5% og inntektene er opp 33% fra samme periode i fjor. Ja, aksjekursen har fått julig som følge av negative presse og støy hos kongressen etc, men det er INGEN nye lover på vei som setter kjepper i hjulene på selskapet. Selvfølgelig jobber de også kontinuerlig med nye vertikaler og betalingstrømmer. Jeg tror aksjen er et kjempekjøp på $142 og kommer mest sannsynlig til å ta den med i Spådommer for 2019.

-/ JEG ANBEFALER alle å lese intervjuet av Miles Kumaresan hos CNBC. Født i Sri Lanka, oppvokst i Norge, forvalter i Nordea Asset Management og skal nå revolusjonere obligasjonsmarkedet med en AI trading plattform. Handelen foregår i dag stort sett over telefonen med dyre mellomledd i de store investeringsbankene. Bare inntektene til Wall Street på fixed income trading er $9 milliarder i året. Nå skal du kunne finne pris, og obligasjoner gjennom smarte digitale løsninger. Det må jo komme, men er Kumaresan mannen?

-/ TIDLIGERE I UKEN hadde Finansavisen en forsidemed Atlantic Sapphire og hvordan et kobbel med finanskjendiser hadde tjent gode penger selv under børskorreksjonen. Jeg trakk frem denne aksjen på 61 kroner i august måned, og nå handler den 71 kroner. Når jeg er inne på skryt og selvpromotering, kan jeg trekke frem Kahoot! som nå verdsettes på 3 milliarder kroner. Den ble notert før sommeren på 750 millioner kroner i markedsverdi, og har hatt en jevn stigning siden den gang. Det lukter et nytt norskt unicorn, og jeg tror det vil være bra for hele økosystemet at det kommer en stor exit snart.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer