Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.10%  Shanghai -0.65% S&P500 +0.63% DAX futures  +0.04%
Svært liten vol og spenning igjen her hjemme igår, og markedet handlet svakt ned som resten av kontinentet. USA var noe mer positivt da mellomvalget ser ut til å gå som forventet.
Kinesiske indekser snudde igjen ned etter en positiv start, hvor brorparten av regionen er lik.
Huspriser fra Storbritania, Retail Sales fra EU, og oljelagertall fra USA er dagens makrohøydepunkter.

Skal ikke plage dere ved å skrive det store om valget, da dette dekkes i mer enn nok alle andre steder fra før.
Så langt har dette gått som markedet priset inn, republikanerne beholder Sentatet og demokratene ser ut til å ta representantenes hus. Trump vil få det noe vanskeligere med å få gjennom lovforslag fremover, men handelskrigrelaterte spørsmål vil han fortsatt kunne herje fritt med. Demokratene vil kontrollere et mylder av oversiktskomiteer som kan holde høringer, og ikke minst lever inn stevninger. Trump vil med andre ord bli dratt gjennom alt av finanser, koblinger til Russland, og overgrepsanklager igjen.

Kanskje god timing å lese GQs artikkel om hvordan Puerto Rico er det nye stedet for amerikanere å unngå skatt 

Apple er ned 13% siste ukene, og det går sport i hvor mye papirverdier som er tapt.
Selskapet har siden 2009 steget 1786% , og dette har jo selfølgelig ikke vært en rett strekk opp.
I snitt så har aksjen hatt drawdowns på 18%  i året siden 2009, og det gamle ordtaket “no risk, no reward” føles passende.
Selskapet som nær sagt har kunnet trykke penger siste tiåret står dog ikke uten utfordringer fremover med et marked som er rimelig mettet på smarttelefoner (det blir færre og færre som oppgraderer til ny hvert år) grunnet mindre teknologiske hopp mellom hver modell, selskapet skal prøve å endre forretningsmodell ved å tjene mer på eksisterende brukermasse som allerede har produkter og ikke vil fornye, samt de stadig nye og i noen tilfeller bedre produktene til konkurrentene.

Ny alltime high er satt i LNG markedet hvor det er gjort en last til $200k/dagen, en fin økning fra forrige rekord på $180k/dagen som ble satt helt tilbake i 2012.
Benchmark rutene er noe lavere, rundt $170k/dagen, men tilsier fortsatt et hopp på 20% de siste to ukene.
Dette er en god dobling fra hvor markedet var samme tid ifjor, og selv om arbitrasjen til asia har gått noe ned så er det fortsatt bra med rom for traderne.
Dette er, som alle spikes i shipping, ikke noe som hverken vil eller kan vedvare evig, og dette er til en viss grad indiskontert også. Det er like lett å si hvor lenge disse ratene vil vare som det er å spå været de neste 3 månedene, mye fordi temperaturene er en stor driver bak bruken av LNG.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer