Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +1.17%  Shanghai +0.19% S&P500 +2.15% DAX futures  -0.10%

Sterk dag på OSE, men volumet var ikke noe særlig mer enn gjennomsnittelig.
Europa var panser med bred oppgang, og stort sett bare UK som lagget.
USA fulgte opp med enda større oppgang, hvor tech gjør et solid comeback, og dette var før NFLX slapp sine kanontall.

Asia blir med på festlighetene, men Kina sliter med å bygge noe særlig momentum, Hong Kong er stengt idag.
KPI fra UK og EU, økonomiske prognoser fra EU, og byggetillatelser, oljelagertall, og FOMC referat fra USA er dagens makro. 

Ryktene rundt mordet på journalisten i Saudis ambassade i Tyrkia svirrer, og stikkordene er tortur, giftsprøyter, og partering.
USAs utenriksminister fløy over halve kloden for et 20 minutters møte med kronprinsen, hvor det nå sansynligvis bygges en story for hvordan man kan dytte dette over på noen “egenrådige” aktører.
Frem til det er gjort, så går det sport i å distansere seg fra landet, hvor spesielt det planlagte investerings forumet lider av massekanselleringer. Brorparten av alle store vestlige COEs som skulle delta, har avlyst.
Selv SoftBank, som har nytt godt av Saudis over $45mrd investering i sitt VisionFund, vil ikke bekrefte at de tar imot nye $45mrd i sitt nye VisionFund 2.
Mesteparten av dette er jo bare spill for galleriet, og så fort Saudi har offentligjort sin eventyrfortelling, og ridd ut det verste, så vil alt fortsette som før.

Netflix leverte varene igår! Aksjen var opp så mye som 16% i etterhandelen, men endte natten på litt over 10%.  Selskapet overgikk forventningene på samtlige områder, untatt salg, hvor de kom inn marginalt lavere enn forventingene.
Selskapet hadde sin største inngang av kunder noensinne dette kvartalet, og guider ytterligere 9.1millioner nye abonnementer for Q4, noe som vil tilsi en kundetilstrømming på 28.9mill for året, en solid rekord for selskapet.
Økt internasjonal satsing, og nye sesonger av egenprodusert innhold er fortsatt den vinnnende oppskriften.

LNG ratene skyter fart høyere, og er nå på over $150k/dagen, nivåer ikke sett siden midten av 2012.
Annet enn høy etterspørsel, lav flåtevekst og utfordrende vær, så er det LNG arbitrasjen mellom USA og asia som driver ratene høyere. Den store forskjellen kan råvaretraderne handle på, og rederne kan ta ut den økte etterspørselen i økte rater. Dette er gjerne et gullscenario i shipping, og spørsmålet er som alltid hvor lenge og hvor høy en slik spike blir. Størrelsen på arbitrasjen gjør at rederne potensielt kan dra inn så mye som $250k/dagen på nyere skip, ifølge DNB.

Ellers går vi inn i den sterke sesongen for både tørrbulk og tank, så det er mye mulig at shipping kan få et etterlengtet løft, selv om aktørene i USA skyr sektoren som fanden.
VLCC sektoren har så langt i år en negativ flåtevekst på 3 skip, hvor tørrbulk har sett en stopp i skraping og ligger ann til en flåtevekst på rett over 2%.
Både tørrbulk og tankratene ligger og vaker rundt breakeven nivåene til selskapene, så alt ligger til rette for et godt Q4.

Det er verdt å merke seg at Fredriksens spådommer om scrubbers kanskje kommer til rette.
Han mente at scrubbers ikke nødvendigvis er den beste løsningen på svovelreguleringene som kommer i 2020, selv om selskapene hans har bestilt for betydelige summer.
Et par av de store amerikanske oljeselskapene har hintet om at de er nære ved å lansere nye bunkersblandinger som skal være i tråd med IMO2020, og således gjøre at scrubbers ikke er en nødvendighet.
Dette er dog fortsatt på tidlige stadiger, og jeg skal komme tilbake til dette så fort det foreligger mer info.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer