Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.36%  Shanghai +0.03% S&P500 +0.07% DAX futures +0.32%

Oslo og Europa var stort sett på bakfoten igår, Italias statsminister bekreftet deres hissige budsjettambisjoner, noe markedet fortsatt ikke er positivt til. Amerikanske indekser var delt mellom bred oppgang i tech, og svakhet i aksjene med eksponering mot NAFTA avtalen, som ikke har den fremgangen forhandlingene som håpet. Med unntak av Kina så handler Asia forsiktig opp idag. Handelsbalanse og oljeinvesteringer er det som stikker seg ut på en ellers tynn makrokalender-

Det var ikke mangel på tech selskaper som satte ny rekord igår, og det godstoget virker nesten ustoppelig.
At selskapene prises høyt er forbi enhver tvil, men har man ikke hørt dette i to år allerede?
Tabellen over er et godt ekesempel på dominansen sidde kjempene har. Amazon som vises over, har over 20% markedsandel i samtlige sektorer, unntatt film og event billetter, fordi de ikke har noe business i den sektoren, enda. Dette er ikke ulikt resten av FANGMAN aksjene, de er alle enten markedsledende eller veldig godt på vei.
Så hvorfor kommer disse gigantene fra USA? Hvor er de europeiske variantene?
Problemer med å etablere noe lignende i EU er at man skla forholde seg til tosifrede forskjellige reguleringer og kulturer, hvorav det å starte i USA er vesentlig mer strømlinjeformet.

Et lite skjær i sjøen for techinvestorer er at Facebook og Alphabeth ser ut til å bli reklassifisert fra tech til telekom & media i indeksene. Dette er en ny klasse som opprettes, noe som også understreker endringene som skjer i selskapene. Ettersom disse to selskapene har en samlet marketcap på over $1340mrd så vil dette tvinge en del indeksinvestorer til å skifte eksponering. Comcast, Netflix og Disney vil også bli med over på flyttelasset. Vanguard, som er verdens største tilbyder på indeksfond, er allerede godt igang med sin prosess, men det antas at det fortsatt vil være en netto av selgere når endringen skjer 28 september.

G7 møtet (populært kalt G6+1 på twitter) settes igang denne uken. Flere delegater fra de europeiske landene som deltar har utrykt svært lave forventninger. Donald har som kjent sin veldig spesielle stil under forhandlinger, noe som gjerne kan slå begge veier. EU og USA er enda ikke i mål når det gjelder forhandlinger om tollsatsene, og NAFTA avtalen ser også ut til å vakle for Trump.
Blir spennende å se utfallet denne gangen, men man må vise noe forståelse for Trump angående tollsatser, da nær sagt alle store økonomier allerede har høye tollsatser på amerikanske varer, hvorav dette ikke i like stor grad gjelder andre veien, det er dette han ønsker å jevne ut.

Ellers verdt å notere seg 14. juni i kalnderen, da ECB sier dette er datoen hvor man skal diskutere en potensiell retrett fra QE. De har jo nesten ikke kjøpt italienske obligasjoner siden mars, så det bør ikke være vanskelig å gjøre dette for alle andre også.

Quantum Computing er neste steg når det gjelder data. Så langt har det ikke være lett å få datakraft til å støtte dette, men denne virkeligheten kan plutselig være langt mer nærstående enn mange trodde.
Som vanlig så har BCG laget en svært utfyllende og god rapport, og den anbefales å lese.

Her er også linken til nettmøtet Nordnet hadde med Golden Ocean i etterkant av kvartalspresentasjonen

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer