Morgenrapport Onsdag

Wall Street deiset ned de siste to timene av handelsdagen og stengte på dagens laveste notering. Nikkei indeksen i Japan ble smittet i natt, og  svekket seg hele -1.2%. Ruskeværet står klart for Europa og Oslo Børs når de åpner om få strakser. Årsaken til det svake sentimentet er fortsatt uavklart handelsavtale mellom USA og Kina, samtidig som Kim Jung-Un sår tvil om junimøtet med Trump. 

Dagens graf bør gi en ekstra boost til oljeoptimistene. Den viser samlet lagerbeholdning mot gjennomsnittet de siste fem årene. Nå er lagrene i ferd med å gå under dette snittet. Det kan bety at strategiske reserver må bygges opp igjen, noe som fører til enda høyere oljepris.

-/ RYKTENE GIKK om et tredje budsforsøk fra IAGNorwegiani går, og aksjekursen steg 9% til 271 kroner. Dette var langt under det ryktene sa om budet, som var omkring 330 kroner. Begynner investorene å bli lei? Plutselig handler aksjen med en rabatt mot antatt bud, fordi investorene forventer krangling, uthaling og økende problemer hvis Bjørn Kjos nekter å selge på denne prisen. På forsiden av Finansaviseni dag står det: Taper 3 milliarder på olje og dollar. Ikke en god utgangsposisjon.

-/ ET BLOGGINNLEGG gikk igjen hos delemafian på Twitter det siste døgnet, der Jason Zweig (fast spalte i WSJ, skrev også forordet til siste utgaven av Benjamin Graham sin bok osv.) har samlet mye ressurser i form av linker til andre artikler han har skrevet om ulike temaer innen finans. Dette er en side man bør bokmerke, og komme tilbake til når man ønsker litt intellektuell føde. Se på det som et oppslagsverk for den lærenemme.

-/ AKSJEKURSEN i GIGhar falt for 6 kroner til 5 kroner den siste måneden. Dette til tross for potensielt åpning i USA og mer spillvennlig regulatoriske toner fra EU. Jeg kom over en tweet der GIG ble utpekt som favoritt i Svenske Affärsvärlden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer