Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.49%  Shanghai -0.19% S&P500 -0.68% DAX futures -0.02%

Hjemlige indekser hjelpes godt av en oljepris som jobber seg opp mot $80, hvor resten av Europa er preget av konsolidiering og leting etter nye grunner for videre oppgang.
Amerikanske indekser kom noe ned på stigende renter og nervøsitet på nytt fokus rundt handelskrig mellom kina og usa. Asia handler stort sett i samme mønster, hvor det ikke var noe positivt at Nord Korea avlyste det planlagte møtet med naboen i sør, eller at Japan hadde svakerer vekst enn ventet.

KPI fra Tyskland, Italia og EU, byggetillatelser og oljelagertall fra USA, EIA sin månedsrapport, samt en bråte taler fra diverse sentralbanksjefer og medlemmer i EU, USA, og Canada er noe av hva dagen har å by på.

Grafen over er noe enhver investor bør følge med på, den viser forholdet mellom amerikanske statsobligasjoner (3mnd i dette tilfellet), og direkteavkastningen for SP500.
Rentene stiger jevnt og trutt over dammen, hvor nye 7års høyder ble satt igår, og som igjen påvirker USD til å stige. Dette er første gang siden 2008 at korte renter gir bedre direkteavkastning enn SP500, noe som isolert sett ikke betyr at det vil roteres mer inn i obligasjoner, men er en faktor som må tas med når man skal regne seg hjem på verdisettinger.

Med stigende oljepris, så kommer også gjerne stigende destillater, bensin inkludert.
For amerikanske forbrukere så slår dette blant annet ganske hardt på forbruket.
Emerging markets merker stigende oljprise enda mer, og kombinert med en høy USD, så vil dette bli veldig merkbart.
Shipping er også svært sensitivt til dyrere bunkers, og enda mer når ratene allerede er lave. Denne kosten vil bli, og i noen tilfeller allerede er, bakt inn i ratene. En annen effekt er gjerne at skipene senker farten, som også vil gi den positive effekten av mindre tilgjengelige båter ved at rutene tar lengre tid.

WSJ har en god artikkel om SoftBank sitt beryktede Vision Fund. Fondet på litt over $100mrd har gjort en storslått inntreden i markedet, og CEO Son i SoftBank er allerede igang med tanken om enda ett fond.
Vision Fund er inne i Nvidia, ARM, og WeWork, og skal etter planene ta over flere av investeringene
til SoftBank, som blant annet Uber. SoftBank har vært en driver i flere av verdens største startups, og Son er både hyllet og kritisert for å “tvinge” selskapene til å ta vesentlig større summer enn det de opprinnelig ba om, noe som enkelte frykter incentiverer oppstartselskaper til å sløse med penger.
En av solskinnhistoriene til denne strategien er Alibaba, da Son fikk Jack Ma til å ta imot $20mill, mye mer enn det han villa ha, som førte til at selskapet kjapt fikk ett forsprang til konkurrentene, og som idag gjør at selskapet er den ubestridte leder i sitt marked i Asia.
Son er fast bestemt på å føle, ikke tenke for mye ved investeringer, samt at en grunders lidenskap og visjoner er langt mer betydningsfult enn due dilligence og finregning.

Tiden vil som alltid vise om dette fondet blir en fortsatt solskinnshistorie, eller en rød varseltrekant i lærebøkene.
Fondets investorer, som inkluderer Apple, Foxconn, Qualcomm, Saudis oljefond +++, har hvertfall satt store penger bak denne tankegangen.

Morgendagens rapport utgår grunnet grunnlovsfeiringen, men dukker opp i sin vante form på fredag

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer