Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.39%  Shanghai -0.37% S&P500 +1.07%  DAX futures +0.13%

Sentiment: Tilliten er på vei tilbake!

Alle de toneangivende børsene har klatret det siste døgnet, godt hjulpet av sterke kvartalstall. Jeg skrev i går at rapporterings sesongen vil skape en annen dynamikk, noe som kunne få volatiliteten til å falle. Det skaper også ro og trygghet, hvis man kan bruke de ordene om aksjemarkedet. VIX indeksen var på 20 i forrige uke, på mandag var den 16.6 og i går falt den 9% til 15.

På Oslo Børs så vi et kjempeutslag i Nordic Semiconductoretter at selskapet la frem tall som slo estimatene på både topp og bunnlinje. Kursen steg 18% på 210 millioner kroner i omsetning. Kanskje forventningene har vært for lave etter børsuroen i februar / mars. Overdammen steg Netflix 9% i går etter sterke tall og satte ny kursrekord1

-/ SEISMIKKSEKTOREN har vært “on-fire” ettersom det er klart at de store oljeselskapene skal bruke penger igjen. Det var vanskelig å unngå tidligere SEB analytiker Aasulv Tveitereid som var i media og snakket om sin posisjon på 60 millioner kroner i TGSog 18 millioner kroner i Spectrum. Det er nesten som jeg tenker at potensialet snart er tatt ut, så mye positivt som skrives om oljesektoren og seismikk generelt. Vær forsiktig!

-/ DAGENS FORSIDE i Finansavisen illustrerer dagens River iGamingoppdatering. Fullt trøkk i spillmarkedet. Husk at mange fryktet innstramminger i reguleringer etc. men i Sverige har det motsatte skjedd. Der har Sosialdemokratene bestemt at private spillaktører skal få operere ved siden av Svenska Spel under samme skatteregime og regelverk (gi bort mesteparten til idretten osv.)

-/ AVISENE SKRIVER i dag at CIA sjef Michael Pompeo besøkte Kim-Jung Un i Nord-Korea forrige måned. Dette var for å legge grunnarbeidet for Trump sitt besøk, som er planlagt om 6-7 uker. Det skal i tillegg arrangeres et møte mellom Nord og Sør-Korea, der de mest sannsynlig skal skrive en fredspakt, de er formelt i krig enda. Går det mot en re-union på Koreahalvøyen? Investeringsbanken Nomura mener JA, og har satt opp en liste med aksjer du bør kjøpe hvis det blir en realitet. Mange gode børsnoterte telecom og infrastrukturselskap. 

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer