Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.17%  Shanghai +0.45%  S&P500 -0.58%  DAX futures -0.63%


Sentiment: Balansegang

En svak avslutning på Wall Street fikk kanskje mange til å sette kaffe i halsen i dag tidlig. Det er sjeldent et godt tegn at investorene kaster ut aksjer den siste handelstimen. De asiatiske børsene derimot, viste god utvikling, og det ser ikke helmørkt ut der vi står ved inngang av en ny dag. Når det er sagt var det noe som forandret seg under korreksjonen. Bortfallet av flere volatilitetsprodukter og uttak fra indeksfond, har ført til større utslag og svingninger. Nå løper Dow Jones 200-300 punkter opp og ned intradag uten problemer, det skjedde ikke for fire uker siden.

Oljeprisen er ned -8.5% siden toppen og -2.9% siden nyttår. Det kan ødelegge litt av bullcaset frem over. Sektoren har vært et skrikende kjøp de siste 6 månedene, med flere gode reboundkandidater og økt spending fra de store oljeselskapene. Det forsvinner ikke over natten, fordi oljeprisen korrigerer, men det tar bort litt oppside.

-/ THOMAS SKREV i går om Spotify og den kommende børsnoteringen. Selskapet lister seg på børs uten å gjøre en emisjon eller spredningsalg i forkant. Det kan by på en spennende prisdannelse ettersom samtlige indeksfond og ETF’er som tracker IT aksjer eller Nasdaq er tvunget til å kjøpe aksjen. Du kan ikke stå ved siden av å se på at et $20 milliarder selskap stiger 10%, og potensielt drar med seg indeksen som du da vil “lagge”.

-/ ELON MUSK bygger sten på sten, og nå kommer det frem hvordan han skal finansiere SpaceX og reisen til Mars. De skal nemlig skyte opp 4425 små bredbåndsatelitter i 2019 som skal tilby 5G rundt hele jordkloden. Han skal dermed konkurrere ut alle de døende telco-selskapene som vår hjemlige Telenor (tar seg fortsatt grovt betalt for datatrafikk).

Mynteri: I natt lanserte Venezuala sin Petro token, som skal linkes til landets oljereserver. Satsningen blir slaktet av økonomer og kryptospacet, men de skal allikevel selge 100 millioner tokens til $60. Det interessante er at de legger Petro på Ethereum plattformen, noe som betyr at alle som tegner seg for oljetokens må også kjøpe og gi fra seg Ether. Bullish for ETH i det korte bildet m.a.o. Venezuela hevder å ha tegninger for $780 allerede.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer