Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.09%  Shanghai -0.33%  S&P500 -0.32%  DAX futures +0.25%


Markedet over hele kloden tok en liten pust i bakken igår, og asia viser nogenlunde samme bildet idag, med Japan som et av de få lyspunktene med svakt grønne tall.
Statsobligasjoner, sentralbanker og skattereform er det som går igjen i traderpraten. Taler fra den tyske og britiske sentralbanksjefen, samt hus og oljelager statistikk fra USA er det som bør følges med på idag.

Senatet stemte endelig gjennom skattereformen til Trump inatt, ja det er den samme skattereformen det føles ut som om har blitt stemt igjennom og snakket om i evig tid nå. House of Representatives gjenstår før POTUS selv kan signere den, og disse to leddene anses som rene formaliteter nå.
Nå gjenstår det å se om markedet selger av på den endelige nyheten, eller om det fortsetter i sitt sedvanlige tempo.


Statsobligasjoner over hele linjen kom kraftig ned igår, det var faktisk største fallet i enkelte amerikanske obligasjoner på over ett år. Tre av ECB sine medlemmer, Makuch, Weidmann og Hansson, kommenterte at de synes at QE burde slutte tidligere, og at man burde sette en klar dato for når man skal gi seg med kvantitative lettelser. Bank of Japan er også midt i sitt todagers møte, som avsluttes torsdag morgen, hvor markedet ser etter klarere tegn på hva sentralbanksjefen mente med “reversal rate” i november talen sin. Dette er et punkt hvor de negative rentene gjør mer skade enn nytte, og kan være tegn på en endring i kjøreplanen til BoJ.

Fallet i prisene gjør at den amerikanske 2-åringen nå yielder like mye som SP500 indeksens 12 måneders utbytte.

Det norske boligmarkedet har fått fokus av den internasjonale presse siste 24 timene. Reuters var ute igår med et intervju av Erna Solberg, hvor hun hovedsaklig forsvarer boliglånskravene. Hun sier de har gitt ønsket effekt, og ser ingen grunn til å endre noe som fungerer. At den norske kronen er svak på grunn av dette gir oss eksportbedriftene også en skjult liten stimuli.
Bloomberg siterer Moodys idag på at Norge har den største husboblen i den utviklede verden. Moodys peker på ubalansen mellom hus og leieprisene som største argument, og mener det tilsier at folket har for store forhåpninger i forhold til prisutviklingen.
Wall Street Journal hadde også et lengre intervju med sentralbanksjef Øystein Olsen for ett par dager siden.

Bank of America Merrill Lynch sin Global Fund Manager Survey gir en del gode pekepinner på hvordan de virkelig store pengene tenker. Under er to grafer som viser hva porteføljeforvalterne anser som største risiko for markedet, og hva de ser som de mest overbefolkede tradene der ute.

Kommer en oppdatering på www.nordnetbloggen.no senere idag, hvor jeg kommer innom bilindustriens nye verden, Bitcoin+++

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer