Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -1.93%  Shanghai -0.77%  S&P500 -0.37%  DAX futures -0.17%


Oslo Børs var en av de surere børsene i europa igår, men får nok selskap på nedsiden av flere idag. USA gjør det motsatte av det man har sett i lang tid, altså den stenger rundt dagens laveste, på volum litt over snittet. Råvareselskapene leder ann på nedsiden, mens tech sektoren finner et hvileskjær.
Asia har enda større momentum på nedsiden, godt hjulpet av en svakere USD. NIkkei ligger ann til sitt største fall i år, og i Kina er det bilselskapene som dominerer på nedsiden, men generelt er det aksjene som har steget mest i år som dominerer taperlisten.
ADP nonfarm og oljelagertall er viktigste av makro idag, selv om markedet ikke ser veldig makrodrevet ut i det korte bildet.Citi er ute med et notat hvor de påpeker at mange av korreksjonene markedet har sett, ikke har gitt klare tegn på selve triggeren før toget har forlatt stasjonen. Dette er nok ikke siste bearishe notatet som blir sendt ut i skrivende stund, hvor analytikere vil hevde at de “sa ifra”, uten og egentlig si noe. At markedet korrigerer 5-10% er bare sunt, og skal ikke ses på som noe annet enn en god kjøpsmulighet igjen. Ellers økte kjøpsinteressen for VIX opsjoner med 68% igår, hvor brorparten av interessen lå rundt 22. Om dette er en hedge av en av årets heteste trades, altså å selge VIXen, eller ren spec på oppsiden har ingenting med saken gjøre, det forventes uansett økt volatilitet.

Snapchat hadde en veldig god dag igår, og steg 10% til det høyeste på en måned. Barclays, som har truffet ganske bra med aksjen, økte kursmålet sitt fra $11 til $18. Analytikeren mener at Snapchat kan eksistere ved siden av Facebook, og at selskapet kommer til å levere på, eller bedre, enn forventningene kommende kvartaler. De ser større fordeler ved en mer algoritme drveet feed, som skapte suksessen til FB, samt at en høy shortandel kombinert med at 50% av selskapet er eid av grunnleggerne vil hjelpe med å nå kursmålet.

Stålprisene går av skaftet i Kina. Dette er dog ikke på grunn av noen ny stor tiltakspakke fra regjeringen, men rett og slett på grunn av at så mange stålverk er tvunget til å holde stengt gjennom vinterhalvåret. Dette er en av mange tiltak regjeringen har innført for å forbedre luftkvaliteten. De stålverkene som holder åpent kjører for fullt, og importerer således alt de kan av den høyest graderte jernmalmen, den som forurenser minst. Dette har vi sett godt manifestere seg i tørrbulkratene siste ukene.

Bitcoin godstoget fortsetter i kjent stil, og setter nå nesten daglig nye rekorder, og således er det også vanskelig å finne en korrelasjon til noe. Neste milepæl er inntreden på derivatbørsen CBOE førstkommende mandag, hvor CME følger etter en drøy uke. Blir veldig spennende å se likviditeten i produktet de første handelsdagene, da dette også er avgjørende for om dette blir en preferert måte å eksponere seg i BTC for de institusjonelle.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer