Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.11%  Shanghai +0.03%  S&P500 -0.02%  DAX futures -0.08%


Nye rekorder ble notert på  Oslo Børs går, 49ende gang for året. Flere indekser i Europa, blant annet Dax indeksen, SP500, DOW, og Nasdaq indeksen gjorde akkurat det samme i løpet av handelsdagen, men det holdt ikke helt inn. Nikkei stenger akkurat ikke på det høyeste siden 1992, men kinesiske indekser stiger på bedre enn ventet makro. Kanskje ikke det store potensialet for de store skattetap bevegelsene i år, annet enn smallcap investorer, og de shorterne som enda ikke har kapitulert.
Tynn suppe makromessig idag, hvor oljelager statistikk fra USA er det eneste som er noe særlig spennende.

Kinas valutareserver har pressen tidligere brukt mye for å illustrere problemet med kapital som flykter landet. Fokuset har forsvunnet, og grafen over illustrerer godt hvorfor. Problemet er rett og slett ikke like stort som tidligere, regjeringen ser ut til å ha lykkes med å stoppe flukten. Bildet er selvfølgelig mer sammensatt, og grafen over vil også være preget av kjøp/salg av utenlandske statsobligasjoner. Siste statistikk viser dog ikke salg av amerikanske treasuries, snarere tvert imot, de kjøper fortsatt. Beholdningen er på ikke beskjedne $1.2 billioner. Kan trendskiftet gi rom for Bitcoins inntreden igjen?

Bitcoin handler rundt $7400, og er opp $1000 allerede i november. I motsetning til flere av de andre kryptovalutaene, som så langt er negative siste måneden. BTC sin kommende inntreden på derivatbørsen CME er en gamechanger, og er en stor grunn for den ytterligere styrken. Over finner du nærmere spesifikasjoner på hvordan oppbygging og handel av derivatet vil foregå.

Oljen korrigerer forsiktig ned fra toppen, etter den sterkeste oppgangen på 6 uker.
Lagrene fra USA viste lavere trekk enn ventet, men import statistikken fra Kina veier enda tyngre. Importen faller markant fra september til oktober, fallet er på hele 1,7mill fat om dagen til 7,3mill/bpd, fra rekordnivået 9mill/bpd. OPEC slapp også sin World Oil Outlook igår, hvor de korrigerer ned etterspørselen marginalt for 2018, men dette var ikke den interessante delen av rapporten. I motsetningen til IEA, så har OPEC lagt inn et scenario hvor elbilene sin inntreden kommer raskere enn ventet. Dette vil isåfall føre til at etterspørselen etter olje vil toppe ut i 2034.

Oljen vil dominere mye av nyhetsbildet denne måneden. Som om OPEC møtet i slutten av november ikke var nok, så er også Saudi Arabia på randen til å bli kastet ut i et politisk kaos ikke sett siden før milleniumsskiftet. Dette gir volatilitet til å handle på, for de som er glad i politisk risiko.
En ting som er klart, oljeselskapene kontraherer ikke mer seismikkskip fra PGS eller rigger fra FOE bare fordi oljeprisen stiger $5 på bakgrunn av Saudis maktballett.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer