Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.49%  Shanghai +0.12%  S&P500 +0.16%  DAX futures -0.12%


Markedet holder koken, og både USA og Asia leverer stort sett grønne handelsdager. Partikongressen i Kina går mot en slutt da Xi Jinping ble valgt til en ny 5års periode.
Tysk IFO, britisk BNP, Durable Goods og hus statistikk fra USA er noe av det viktigste på makrofronten idag, før ECB kommer inn i søkelyset igjen imorgen.

Resultatsesongen er nå godt igang, og selskaper blir blottlagt for omverden som de gode eller dårlige investeringscasene de er. Så langt har resultatene innfridd, og vel så det. Dow Jones steg til nye rekorder, med klassikere som blant annet Caterpillar, 3M og McDonalds som de største driverne. Hydro, Telenor og Orkla skal levere her hjemme idag. Verden er ikke bare drevet av binærkode, selvtenkende busser og likes helt enda.

Partikongressen i Kina nærmer seg slutten, og det har ikke vært de store overraskelsene å spore.
Militæret, miljøet og reformer har fått mye fokus, mens de stille og rolige indeksene i Kina har ikke fått noe fokus. Det er ganske standard prosedyre fra regjeringen å tilføre likviditet til markedet, samt holde markedet så stabilt og rolig som overhodet mulig under partikongressen. Regjeringen ser da ut som de har full kontroll, og representantene går heller ikke glipp av de alt for store innsidehandlene.

Barclays tegner et ikke fult så pent bilde av situasjonen i Kina, hvor de bruker både elektrisitet og råvarepriser som indikatorer. Disse har tidligere vært gode pekepinner, men er alt for tynt grunnlag alene, også fordi de er såpass innvevde i hverandre.

Goldman Sachs har en ganske spennende indikator for å se om veksten har toppet ut.
De ser på ISM Manufacturing indeksen, som kort forklart er produsentenes innkjøpssjefsindeks.
Indeksen traff 60.8 i september, noe som er det sterkeste på 13 år! Siden 1980 har indeksen vært over 60 bare 8 ganger, hvorav halvparten av de gangene så har indeksen falt tilbake allerede påfølgende måned.
Investorer som har kjøpt amerikanske aksjer på ISM Indekser på over 60 har i snitt hatt negativ 3 og 6mnd avkastning, da nedsiderisken for vekst er større enn oppsiden.

Med ECB sin rentebeskjed, og langt mer viktige pressekonferanse på kalenderen imorgen så er denne konsensus oversikten helt på sin plass. Markedet venter at QE blir halvert til forsiktige €30mrd/mnd fra Januar 2018, men at levetiden blir utvidet i 9mnd. Konsensus venter også at ECB gir seg selv 6-9mnd på å lette litt balanse før de må sette opp rentene, og starte den vonde reisen med å skrive end balansen sin.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer