Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.32%  Shanghai +0.20%  S&P500 +0.23%  DAX futures +0.04%


Nye rekorder settes igjen i USA, og Jesse Livermores sitat; “Its a bullmarket, you know” føles passende. Sitatet kommer som følge av en dialog han hadde med en megler som ville at han skulle selge posisjonen sin, noe han ikke ønsket fordi det var en god mulighet for at han ikke ville kunne komme inn igjen på lavere eller tilsvarende nivåer. En situasjon alle bør kjenne seg igjen i nå.

Nikkei handler på 21mnd høy, og resten av Asia lyser grønt. Ledige stilinger i USA og FED referatet er eneste viktige makro for dagen.

Trenden med rotasjon ut av obligasjoner og inn i aksjer fortsetter, og sentimentet ble ytterligere forsterket av IMFs oppjusterte globale vekstanslag, hvor de estimerer 3,6% vekst i 2017, og 3,7% i 2018. Fremvoksende økonomier i Europa og Asia, samt Russland og Japan gjør opp for svakere estimater i Storbritannia og USA. IMF påpeker også at den gode situasjonen i verden gir sentralbankene et vindu for å bygge opp verktøykassen for dårlige tider, med andre ord: reduser balansen og sett opp renten!

Catalonias president har skrevet klar den nye uavhengighetserklæringen, men velger å gå inn i samtaler med sentralregjeringen for å finne den rettmessige veien. Det vil altså ikke skje stort før om flere uker.

Resultatsesongen er nå igang, og Wal Mart var selskapet som gjorde mest ut av seg igår.
Selskapet endrer ikke den fremoverlente guidingen sin, og setter igang med et spandabelt tilbakekjøpprogram av aksjer på $20milliarder. Selskapets kundegruppe skiller seg tydeligvis vesentlig ut fra resten av verden, som opplever storstilt butikkdød. Sears i Canada er siste offer for den globale trenden.

2016 var et bra år for ratene for LNG frakt, hvor 2017 så langt har vært langt mer utfordrende. Dette vises blant annet i Golar LNG aksjen som er uforandret siste 12mnd, det er en rimelig stor kontrast i forhold til indeksene. Stor vekst av flåten, og få nye LNG prosjekter kan klandres. I løpet av de neste 12mnd derimot så kommer det en bråte nye eksportprosjekter som kan snu trenden for eierne. Skiferboomer kan takkes for dette! Med vidlinsen på så vil flåten vokse med ca 27%, og eksporten ventes å vokse med 36% frem mot 2020.
Både Glng og Hlng er gode kandidater for å se økt inntjening på bakgrunn av dette.

I en fremtid som vil domineres av AI og roboter så er utvikling ekstrem rask. Når dette vil kulminere er ikke like godt å si, og enda vanskeligere er det å si hvem som faktisk blir best på disse feltene. Det som dog er mer sikkert er at denne utvikling trenger maskinvare, og mye av det. NVIDIA er blant, om ikke den, ledende aktøren i levering av maskinvare. Spennende å se tankene og produktene de deler under GPU Teknologi konferansen.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer