Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.00%  Shanghai -0.26%  S&P500 -0.05%  DAX futures +0.10%


Rolig sesjon på amerikanske og asiatiske børser. Tynn nyhets flyt, og svært få trusler om tredje verdenskrig. Kina dominerer bildet; IMF oppjusterer sitt estimat på kinesisk vekst, Kinas tilsyn mener stigende børser er tegn på reformsuksess, og den kinesiske sentralbanken er nettokjøper av amerikanske statsobligasjoner 5te måneden på rad.
Referat fra siste FOMC møte og BNP fra EU er det mest spennende av makro for dagen.

-/ NSG var nær ved å doble seg igår, 90% intradagsstigning, en solid deadcat bounce!
Sveeas, som kjent var i DN forrige uke og ba staten holde seg unna, kjøpte siste blokken til GSO, og er dermed eier av 12% av NSG. Spørsmålet er hvor mye obligasjoner han eier. Er ikke aksjer man vil eie gjennom en slik restrukturering, de vil bli utvannet tilnærmet fullstendig ved en eventuell restrukturering.
Svært skarpe hoder har feilet i denne butikken tidligere, blir spennende å se om det går denne gangen!

              

-/ Bra lagertrekk for oljen igår, dog ikke den beste delen av sesongen vi går inn i. Ikke unormalt med noe mer oppgang, på bakgrunn av ettersleng i data, før dette surner litt til.
Venezuela er fortsatt nede for telling ifht “normal” produksjon, men de klarer fortsatt å dra opp rett i underkant av 2mill fat om dagen (juli tall). Sanksjoner er biter sjeldent nevneverdig på oljeeksport. Her er Rosneft aktive i å posisjonere seg i landet som eier og produsent, mens tradinghusene kjøper oljen, og shipper videre til amerikanske gulfen. Business as usual, bare litt mer papirarbeid.

-/ Songa plukkes opp av Transocean, noe som samtlige analytikere peker på som en god deal (hovedsaklig for Mohn og Transocean).
RIG får bra stål, til en noe overpris, men med god backlog på arbeid (lange STL kontrakter på samtlige CAT-D rigger), samt 4 eldre rigger som ligger å venter på rater/arbeid til å dekke kost.
Mohn kan skyve denne posisjonen lengre bak i hodet sitt og la RIG sin svært etablerte organisasjon styre.
Har du dog sittet i SONG lengre enn 12mnd, så har du ved all sannsynlighet ikke fått tilbake pengene dine. Illustrerer hvor lite pent dette caset (og stort sett alt annet av rigg) har vært siste 4 årene.

Read through til sektoren er dog svært positivt, da dette vil få flere til å se over rigg analysene sine,  og kanskje tom oppjustere stålvedier og estimater. SDRL er uinteressant til de er rekapitalisert, men Borr  sin IPO kan plutselig se enda større interesse!

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer