Morgenrapport Onsdag

Asia opplevde den sterkeste oppturen på en uke, og scenarioet jeg beskrev på bloggen i går ser ut til å utspille seg. Oppsvinget i  Europa og USA førte til at investorene gav gass i et mørbanket Asia i natt, som igjen gir en god åpning for Oslo Børs om få minutter. Hold dere fast.

Jeg tror det er mange som skulle vært med på oppturen i går og jeg skjønner frustrasjonen, men det er helt normalt. De færreste traff spikeren, og det var sikkert mange som var short, ellers hadde ikke bevegelsen vært så kraftig. Dilemmaet man står ovenfor i dag er om man skal kjøpe fordi to viktigte sektorer (Apple og banker) viste styrke, eller å la være fordi utslagene siden jul har vært korte og konsise. Jeg heller mot det siste, men ser helt klart at dette markedet kan få både en og to dager med videre oppgang, og spesielt på grunn av dette:

-/ ET CANADISK selskap har lagt inn bud på 53 kr per aksje Statoil Fuel & Retail, og Statoil har forhåndsakseptert. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke så på SFR som oppkjøpskandidat, men i følge Statoil sine uttalelser så er dette siste del i en prosess som startet for flere år siden. Statoil kommer til å stige, og SFR kommer til å sprette ca 50% i dag.

-/ DU ER IKKE DEN eneste som ikke har aksjer i SFR, hadde du lyttet til DNB sin analytiker, ville du mest sannsynlig ikke sett på aksjen i det hele tatt. For en måned siden startet de dekningen av selskapet med en nøytral anbefaling og 36 kr. Argumentene var som følger: 1. Prispress og økt konkurranse på både bensin og kiosk. 2. Tvilsom vekststrategi i Sentral og Østeuropa. 3. SFR sin 5% markedsandel er for liten, og det kreves mye for å vokse. 4. Historisk utvikling viser at SFR opplever fallende marginer og liten vekst i volum til tross for ekspansjon. – Det er godt Canadierne ser det helt annerledes…

-/ DET ER GODT MULIG Aker Solutions fortsetter oppturen i dag. Den ligger fortsatt under årets høyeste notering, og det til tross av en kjempekontrakt og en mulig utskillelse av brønnintervensjondelen. En ny trigger blir at selskapet bekrefter børsnoteringen av datterselskapet og setter en dato.

-/ MYNDIGHETENE Argentina har bestemt seg for å nasjonalisere oljeselskapet YPF, og nå kommer det frem at kinesiske Sinopec var i samtaler om å kjøpe selskapet. Hovedaksjonær, spanske Repsol, må ha en særdeles dårlig dag. Ikke bare mister de verdier i en nasjonaliseringskamp, de mister et konkurransedyktig bud fra en kommersiell aktør i tillegg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer