Morgenrapport Onsdag

Markedet trakk seg tilbake sent i går kveld, da Iran kalte “samarbeidet” mellom Russland og Saudi for latterlig. Iran kommer til å pumpe det de kan, fordi landet har vært utelatt fra oljemarkedet i 6 år. Oljeprisen falt 4.5% og da raknet indeksene på Wall Street også.

Det er fortsatt råvarerisiko som driver markedet, noe som fører til at store oljeselskaper og oilservice får mye oppmerksomhet når markedet stiger. Det skaper bare unødvendig fallhøyde når oljeprisen blir banket ned igjen. Se på dette chartet, det viser hvordan oljeprisen leder hele S&P500 indeksen. Grått området er olje, streken er SP.

Oil_500px

-/ KLOKKEN 10 kommer årets anslag for investeringer på norsk sokkel. Det finnes vel ikke et viktigere tall for norsk oljeindustri enn dette. I tillegg kommer oljelagertallene i USA kl 16.30. Spenn på dere sikkerhetsbeltet!

-/ SCHIBSTED GÅR i bresjen for å lage en teknologisk plattform som skal konkurrere tilbake norske reklamekroner fra Google og Facebook. Håper ikke de bruker mye penger på det. Dette kan bli tidenes mageplask!

-/ CREDIT DEFAULT SWAPPENE på Venezuela ligger på samme nivå som Hellas sine tre uke før de “konket”. Landet står i fare for å havne i kreditorenes hender, og har nå gjort et siste desperat forsøk på å betale litt på utenlandsgjelden; Med gullbarer! I Januar sendte regjeringen 35 tonn med gull til Sveits, som marginbetaling til Deutsche Bank!

Torsdag 3. Mars er det Nordnet Live, et stort arrangement fra lunsj og ut dagen med flere foredragsholdere, debattpanel og masse spennende underholdning. Meld dere på!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer