Morgenrapport Onsdag

Ikke uventet steg Wall Street i går også. Janet Yellen fastholdt at de mest sannsynlig venter til Oktober med første renteheving. Ingenting nytt, og da var det heller ikke noe shorterne kunne bruke til å skremme markedet.

Asiatiske børser handler marginalt ned, og jeg ser for meg en paddeflat åpning i Europa, men det skal ikke mye til før vi begynner å stige igjen. Merk at sentralbanksjef Carney i UK og Mario Draghi i ECB skal snakke til pressen i dag, jeg venter ingen overraskelser, og forholder meg fortsatt positiv til markedet.

-/ ET LASS med kvartalstall i dag: Weifa og Aqualis bedre, DETNOR svakere, XXL knallbra og RECSOL marginalt sterkere enn ventet. Det går mot slutten for den norske rapporteringssesongen, og alt i alt var dette en god sesong. Mange mindre oljerelaterte selskaper tok store avksrivninger, og forberedte grunnen for roligere tider i 2015. Overraskelsene var nok Statoil og Norsk Hydro, som har dratt lasset i etterkant.

-/ DAGENS INDUSTRI sitt onsdagstips er å kjøpe kursrakettene. De mener at det er mer juice igjen i selskapene som har gått nærmere 100% på seks måneder. Kandidatene deres er Cellavision, CTT Systems, Mekonomen og Raysearch.

-/ NY OPPGANG for Netflix, og nå nærmer det seg slutten på traden (fredag eller mandag). Man bør kanskje være forsiktig hvis momentumtraderne prøver å komme i forkjøpet på hverandre ved å selge tidlig. Sett tett stoploss. Begynner den å falle før fredag, kan det være game over i denne runden.

-/ FØLG MED på Snapchat. Selskapet skal reise penger på prising $19 milliarder, og en børsnotering kommer nok senere i år. De som har brukt Snapchat ser at de ofte legges inn samlesnaps fra store hendelser i verden, og betalte brands. Kan dette være fremtiden til TV? De har over 50% penetrasjon hos 18-24 åringer. Det er mer enn noen TV kanal i hele verden. 200 millioner månedlig brukere, og nå kan annonsørene nå de gjennom mobiltelefonen.

Redd for IT boble igjen? “In the year 2000, Nasdaq was a dream, today it is reality” PE multiplene den gang var over 100 ganger inntjening, i dag er snittet PE 21…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer