Morgenrapport Onsdag

Første plussdag i Asia på 5 handelsdager, men det er ingen grunn til å kaste seg på. I går skrev jeg på bloggen at til tross for dårlig sentiment så var nedsiden begrenset fordi det alltid vil være et lite håp om at EU lederne overrasker med en godbit på toppmøte før helgen. På den annen side tror jeg ikke på noen oppside heller, fordi rentene i Europa stiger og oljeprisen er tung.

-/ MERKEL PUNKTERTE effektivt spekulasjoner rundt Eurobonds i går, da hun sa “aldri i hennes livstid”…

-/ CHINA OILFIELD SERVICES steg 10% på at myndighetene i Kina la ut 9 nye leteblokker i sørkina havet. Det er ikke spillbart for noen norske selskaper, annet enn at det kan bli oppdaget enda mer olje hos en av verdens største forbrukere. Tilbudet øker, og nye leteområder er enda en grunn til at oljeprisen møter strukturelle problemer i fremtiden.

-/ FLERE AV de største verftene i Asia sliter som følge av kollaps i shippingmarkedet. Nye ordre på tørrbulkbåter har falt –47% i år, og nå prøver alle å bytte over til å bygge oljeinstallasjoner som f.eks rigger i stedet. Det kan bli interessant hvis riggmarkedet også får seg en knekk som følge av fallende oljepriser. Smerten vil ingen ende ta.

-/ GODT VERDEN KAN bli reddet av BRIC landene, eller? Det er sjelden jeg har sett en tøffere oppbremsing enn i Brasil, og hvis lave oljepriser vedvarer kan dette bli styggere. Brasil hadde en GDP vekst på 7.5% i 2010, men vekstraten falt til 2.7% i fjor og vil være under 2% i år. Misligholdte lån var rekordhøye i Mai måned, og det gjør at bankene slutter å låne ut penger. Watch out below..

-/ SOCIETE GENERAL kjøpte Yara aksjer for nesten 70 millioner de to siste timene på Oslo Børs i går. Agriaksjene gikk +2-7% på Wall Street og det er tydelig tegn på at det er institusjonelle penger på vei inn sektoren igjen.

-/ DE ENESTE RÅVARENE som har gjort det bra i år, er agriprodukter relatert til matproduksjon. Det betyr at økende etterspørsel etter mat vil presse frem større dyrket areal, og vekst”storyen” for gjødselaksjer er inntakt. Alle andre råvarer faller:

-/ I EN OVERSIKT over de 20 beste dividende aksjene i USA, kommer Philip Morris på andreplass og Pfizer på første. Sammenheng mellom røyk og sykdom kanskje!?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer