Morgenrapport Onsdag

Alle toneangivende indekser i USA og Asia faller, mens Shanghai viser en marginal oppgang. Det holder ikke til å skape entusiasme i Europa i dag, og futures på DAX indeksen i Tyskland peker på et fall på 0.35% fra start. Det vil overraske meg om Oslo Børs gjør det bedre, ettersom markedet solgte av oljen i går kveld.

Oljeprisen fikk seg en real nesestyver da den falt $3 på en time. Brentoljen gikk fra $97.50 til $94.50. Oilserviceindexen i USA falt -1.3%. Det kan bety at oljeaksjene i Norge kommer under press igjen, men skal man ta på seg de hyggelige brillene så ser jeg etter styrke for å se om aksjer er ferdigsolgt. 

 
PGS hadde en god dag på høyt volum i går, der kursen steg over 5%. Hvis kjøperne dukker opp i dag igjen, til tross for svak oljepris, kan det være et sterkt signal om videre oppgang.

-/ I DAG ER første dag i nytt kvartal, og Selvaag Bolig har rapportert salgstall fra forrige kvartal. Dette er ikke fullstendige kvartalsresultater, men kun salgstall. De har solgt 256 boliger i perioden, og salgsverdien er opp 46% fra samme kvartal året før.

-/ DETTE ER HVORFOR Tor Olav Trøim er bullish til Golar LNGNå bygges det flere terminaler for amerikansk LNG, og eksporten forventes å øke drastisk. Aurora LPG ble notert på Oslo Access for en uke siden, da var prisen 65 kroner, og nå ligger den på 69 kroner

-/ BÅDE KAPITAL OG FORBES utgir årlige lister over velbeslåtte personer, men det var en kvinne som stjal min oppmerksomhet i år. Elizabeth Holmes har funnet opp en ny måte å gjennomføre blodprøver på, der hun har patentert store deler av prosessen. For noen få dollar kan du stikke en nål i fingeren. på et apotek eller forværelse til et legekontor. På bakgrunn av denne dråpen med blod, kan de gjennom føre på fire timer, de samme testen som man bruker ukesvis på med den gamle metoden (tappe masse blod på en kanyle). Dette sparer pasienten tid og penger på, og skaper større effektivitet i helsevesenet. Det gjorde henne til dollarmilliardær i en alder av 30 år.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer