Morgenrapport Onsdag

Paddeflatt i Asia, uendrede futureskontrakter og kun marginalt høyere oljepris fører nok til en stille dag på Oslo Børs. Vi har hengt etter resten av verden fordi tungvekteren Statoil har gitt opp halvparten av den fine oppgangen i år. Jeg har hele tiden ment at traden ligger på oppsiden, hvis oljeprisen flater ut eller stiger, og ikke ved en shortstrategi. Vent heller på de riktige signalene, så klarer du 10 kroner på en rebound i Statoil eller 15 kroner i PGS.

På lengre sikt mener jeg at markedet skal fortsette å stige. Det er ingen grunn til at verdiskapningen ikke skal fortsette. Se på cashbeholdningen til selskapene, de er på all time high. Enten blir de brukt til oppkjøp, vekst, investeringer, tilbakekjøp eller utbytte. I tillegg fjerner FED støttehjulene slik at markedet kan sykle på egenhånd. (merk, ikke for at markedet skal falle ved første sving). Arbeidsledigheten faller som en sten, og øker dermed privat forbruk. Vi går mot bedre tider

Hvis du er negativ bør du klare å svare på følgende spørsmål; Hvorfor skal det globale aksjemarkedet toppe ut og gå i et bearmarked fra dagens nivå?

-/ KVARTALSTALLENE til Norway Royal Salmon overgår estimatene fra analysekorpset, men resultatet ligger godt under fjoråret. De slaktet hovedvolumet da prisene var som lavest før sommeren, og aksjen fikk en knekk i sommer på grunn av stor eksponering mot Russland. Nå bør mye av de negative momentene være “ute i markedet”, og kanskje aksjen er klar for en liten rebound.

-/ FIRE UKER FØR lansering av Iphone 6 stenger Apple på all time high. Etter aksjesplitten var forrige topp på $100.14 i 2013, mens sluttkurs i går var $100.56.

-/ NY TUNG DAG for oljeprisen i går, der WTI i New York handlet ned 2%. Den ligger nå på laveste nivå siden Januar. Jeg jobber med en bloggpost som forklarer noe av fallet basert på en stor deal som sveitsiske tradere nå unwinder med Rosneft. De som fortsatt tror at uroen i Irak vil bidra til høyere oljepris, bør få med seg at kurdistan nå dobler oljeeksporten gjennom sin egen rørledning.

-/ DAVID EINHORN i Greenlight Capitalryktes å ha shortet LinkedIN når all time high. Aksjen er opp 20% etter kvartalstallene, og er blant best performers av aksjene innen sosiale medier. Alle venter på en god løsning for B2B salg på plattformen, og så lenge dette blir skjøvet frem i tid, øker naturligvis nedsiderisikoen.

-/ DET BLIR SKREVET ukentlig artikler i alle finansmedier om hvordan man bør “investere som Buffet”, men han er ikke den eneste ledestjernen i verden, i hvert fall ikke hvis du er interessert i teknologi (som Buffet skyr). Det er like lett å se hva f.eks Google kjøper, som historisk sett har gjort veldig gode overtagelser tidligere (Youtube for 1.65 mrd usd. Peanøtter i dagens verdi). Selskapet har kjøpt åtte robotselskaper, og satser for fullt på automatisering. De har f.eks også kjøpt seg inn i persontransportselskapet Uber, som sikkert kommer på børs snart.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer