Morgenrapport Mandag

To viktige hendelser på fredag vil prege mandagens sesjon, og det var dårlige arbeidstall (kun 69k nye jobber) og S&P500 brøt under 200 dma. Forrige gang indeksen brøt under 200 dagers glidende gjennomsnitt ble resultatet en nedgang på 12% over de fem påfølgende handelsdagene. Teknisk analyse er selvfølgelig bare 1 av flere faktorer, men det ser ikke ut som vi får hjelp av de “andre” faktorene heller.

De mest tonangivende børsene i Asia faller mer enn –2%, og det er ventet en grisete sesjon i Europa også. Det kjennes ut som ting går fra ille til verre, og det anbefales derfor å være forsiktig med bunnfiske. Frykten og panikken har ikke nådd et klimaks enda, og det er 2 uker til valget i Hellas, som kan være en utløsende faktor for EU exit.

-/ SENTRALBANKENE VIL komme i fokus denne uken, ettersom ECB møtes på onsdag, og Ben Bernanke i FED skal snakke til senatet på torsdag.

-/ SPANIA HAR flere usolgte boliger enn USA, selv med 1/10 av befolkningen. Hvordan ber du et land som har 24% arbeidsledighet kutte ytterligere i statsfinansene? Det vil bli et spennende spill mellom Berlin og Madrid frem til Torsdag, når Spania skal hente nye lån i markedet..

-/ DNB Mener Archer kan være verdt mellom 4.5 og 7 kr. Alt ettersom hvilken referanse du skal bruke. Samenlignet med tilsvarende selskaper og dagens multippel, ser de 4.5 kr i target, men deres egen discounted cash flow analyse sier 7 kr. Uansett dårlige utsikter fra dagens 9 kr.

– / I FØLGE DENNE GRAFEN (BLÅ) er ikke aksjer verken billige eller dyre, og således løper vi risikoen for at det skal bli “billigere” ettersom vi har flere negative faktorer relatert til nasjonalgjeld og lav vekst.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer