Morgenrapport Mandag

Asiatiske børser handler flatt, hjulpet av Kinesisk monetær stimuli gjennom lavere reservekrav i bankene, men utfordret av kaoset i Hellas. Det ser ut til å gå mot nyvalg, ettersom ingen av partene er sterke nok til å danne regjering. Det er også åpent snakk hos Europeiske sentralbankesjefer om at det ikke vil være en katastrofe hvis Hellas forlater Euroen. Problemet er å utsette det, fordi det skaper usikkerhet i markedet i en lengre periode…

-/ MARGINENE TIL SUBC var noe svakere enn ventet, men det skyldes enkelte problemer i datterselskaper. Ordreinntaktet og ordreboken er rekordhøy, og det kan by på kjøpsmuligheter, ettersom aksjen er kraftig ned den siste uken. Jeg har ikke sett noen nedgraderinger av aksjen, tvert i mot.

-/ HANDELSBANKEN hever kursmål på Aker Solutions fra 105 til 110 kr. Jeg synes fortsatt bevegelsen etter resultafremleggelsen var merkelig, og jeg trodde den skulle komme raskere tilbake.

-/ SELV OM TAPET PÅ 2mrd USD for JPMorgan lager underholdende overskrifter, er det verdt å huske at banken kommer til å tjene 21 mrd USD i år, det er derfor ingen grunn til panikk. Det er ikke finanskrise og “2008” i sektoren  lenger…

-/ PETER WARREN HAR skrevet et innlegg om dette tapet, og peker på at skrellen på aksjekursen var syv ganger større enn 2 mrd USD. Jo mer jeg leser om dette, jo mer tror jeg det var en overreaksjon på fredag.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer