Morgenrapport Mandag

Blandet i Asia betyr opptur i Europa, slik har det i hvert fall vært tidligere i vinter. Finanspressen skriver om Davos, der deltagerne konkurrerer om å si mest mulig om minst mulig, og derfor anbefales det å bla videre. Merk dere at det aldri har kommet noe av konsekvens for resten av verden, fra dette “seminaret”.

Vi er i årets sterkeste måned, og aksjemarkedet kommer til å sette flere årsbeste før vi er ferdige. Hvis man ikke eier aksjer nå, ser jeg ingen grunn til å bruke mye tid på dette resten av året. Verdier flytter seg opp, og da skal man i hvert fall ha ett lodd eller to.

-/ LAKSEAKSJER har vært populært den siste måneden, og det er fordi vi er i en sterk periode for lakseprisen. Selskaper som Marine Harvest og Salmar har steget mer enn markedet. Nå har dessverre prisene falt over 3 kroner, og jeg tror man kommer for sent til bordet hvis man kjøper aksjene for en trade akkurat nå.

-/ SAS er i krise, men jeg tror at så fort både politikere og oss, ser på selskapet med edruelige øyne er det kun to utslagsgivende triggere; overlever der? og når de overlerer, hva slags business har de? De har nå kuttet lønningene med -30%, men har fortsatt fotfeste på de viktigste melkerutene og kontrakter med offentlig sektor. Jeg sier ikke at man skal kjøpe aksjen, men det er en grunn til at den har doblet seg. Utgangspunktet er radikalt forandret. Prisnivået er nesten gitt, på grunn av god konkurranse, og da er flyselskaper et kostnadspill ( bare se på Norwegian )

-/ CARL ICAHN har tatt en saftig posisjon i Transocean, og nå krever han større utbytte. Han har hatt rikelig suksess tidligere, med å presse ledelsen i ulike børsnoterte selskaper til å være mer aksjonærvennlige.

-/ DNB MARKETS og flere meglerhus nevner Algeta, og flere triggere dette året. De har et spennende Thorium program, og kommersialiseringen av Alpharadrin går sin gang. Jeg har tidligere skrevet at jeg tror prisingen kan bli tammere ettersom de nå må vise til salg, og ikke bare “projections”, men skulle det komme positive nyheter fra andre forretningsområder (thorium) vil det telle positivt. De kan spinne ut egne selskaper innenfor andre segmenter. De legger frem kvartalstall 28. Februar.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer