Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.00%  Shanghai -0.34%  S&P500 -1.68%  DAX futures -1.90%

Flere byer i Nord-Italia har blitt satt i karantene etter flere tilfeller og dødsfall av coronaviruset. Slikt skaper avisoverskrifter, og nå kan det gå mot mini-panikk i både økonomien og aksjemarkedet. Ser man på vanlig influensa så dreper den mange titusener hvert år, og det går hardest ut over de eldre. Tallene for COVID-19 er ikke skremmende i seg selv, men det er spredningen, selve frykten for å bli smittet som får folk til å reise mindre, kjøpe mindre, bli hjemme fra jobb osv. De slipper nå friske og behandlede mennesker ut av Wuhan provinsen, da den værste bølgen er over. I Europa har det akkurat startet, det er problemet. La oss håpe på en tidlig vår. Coronaviruset sprer seg ikke like lett i tørr og varm luft.

Etter en rebound i oljeprisen på noen få dollar, fortsetter den ned i dag. Det er ikke overraskende at denne sektoren er “out of favour”, når selv politikerne i Norge setter harde krav til avkarbonisering. Spørsmålet er bare om oljeselskapene treffer nivåer der risk/reward bedres betraktelig. Det er ikke slik at produksjonen stanses i morgen, tvert i mot. Feltene som har blitt tildelt lisenser kommer til å utvikles. På den annen side skal kanskje flere av drillerne og lignende gå konkurs, før man ser en bunn i markedet. Cointoss akkurat nå, da er det bedre å vente.

-/ I HELGEN kunne vi lese at Nordnetkunder har handlet NEL for nærmere 800 millioner kroner. Jeg leser også at kommentatorer og analytikere peker på mulige bobletendenser innen ESG sektoren. Det kan godt være NEL er for høyt priset, men se til Tesla. En høy aksjekurs ble brukt til å hente penger, utvide produksjonen, satse på nye forretningsområder. En høy aksjekurs er superbullish hvis ledelsen vet hva de skal bruke den til. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer