Morgenrapport Mandag


Nikkei +1.00%  Shanghai +0.07%  S&P500 -0.40%  DAX futures +0.28%DNB sto for mye av fallet før helgen, og det er ikke godt å si hvor hardt de blir rammet av høstens trendord “hvitvasking”.
Nedover kontinentet var det også et hav av rødt, med små variasjoner av størrelsesorden.
Ei heller lokomotivet USA hadde oppside å by på for månedens siste handelsdag, hvor indeksene skled rolig ned til -0,4% på lavt volum.
Asia stiger etter bedre enn ventet makro ut fra Kina og fortsatt håp for en handelsavtale.
PMI fra de store økonomiene i EU og USA, samt tale fra ECB president Lagarde er dagens makro.Fed var endelig godt igang med redusering av balansen etter et snaut tiår med ekspansiv pengepolitikk. Så skjedde en hissig spike sent i september, og Fed måtte kjapt inn på banen for å redusere interbank lånerenten, også kjent som Repo renten.
Etter dette har Fed jevnt og trutt stilt opp med flere titalls milliarder av dollar hver uke for å holde renten rundt målet sitt på 2.25%, men selvfølglig mest for å sørge for at aktørene får den likviditeten de trenger for å drive butikk.

Det ble spekulert, kort tid etter at renten skjøt fart, at mye var grunnet skatteinnbetalingen, og at bedriftene hadde etterspurt abnormalt mye likviditet samtidig.
Ettersom Fed fortsatt er på banen så kan man utelukke at dette alene er årsaken.
Presidenten for Feds New York avdeling er mer opptatt av hvorfor bankene ikke er mer frempå med å låne hverandre penger, og hvorfor dette ikke bare har vært et forbigående problem.
Gjengen hos FT Alphaville har sett litt nærmere saken.Flere økonomoer ble visstnok svært overrasket av fallet i retail sales i Japan etter at man økte skattene i oktober. Japan sin krig mot deflasjon pågår enda, og kreativiteten ser ut til å nærme seg slutten.
Hvis bare økonomene hadde hatt noen tidligere pekepinner på hva som skjer når man øker skattene mot forbrukerne, feks som når man økte momsen for første gang på 17 år i 2014….Om du enten er sent ute med skatteplanleggingen og må flytte 100 tonn gull i hu og hast, eller bare er over snittet interessert i hvordan sikkerhetsselskapene flytter verdier for mange milliarder, så har G4S lagt ut en liten skryteartikkel om hvordan de nylig flyttet 100 tonn med gull fra London til Polen


Mandagen er heller ikke helt den samme uten Cleaves sin rykende ferske ukesrapport for shippingentusiastene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer