Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.23%  Shanghai -1.85%  S&P500 +0.26%  DAX futures -0.55%To poeng unna årsbeste stengte OSEBX, men hverken volumet eller momentumet ville det til at vi skulle slå toppen som ble satt på torsdag.
Indeksene ellers i Europa var stort sett røde, og de var de større markedene som kjente på tyngdekraften før helgen.
USA stengte, som Oslo, bare en hårsbredd unna årsbeste, som i USA også er tidenes beste. Tech var igjen yndlingen, mens de mer tradisjonelle bluechipsene ikke helt klarer å skape begeistring.
Asia er et hav av rødt etter Donalds motstridende uttalelse om løsning av handelskrigen, men det er hovedsaklig kinesiske indekser som er tunge, Nikkei og og Kospi er kun ned 0,1-0,2%.
Produksjon og BNP fra UK er det eneste av interesse på kalenderen idag.Prospektet til Saudi Aramco har sirkulert siden lørdag, og prisingen ser så langt ut til å lande på $7.5/aksjen, som tilsvarer en verdsettelse på +- $1.5 billioner.
Selv om marketcappen høres latterlig høyt ut så vil prisingen på 16x estimert 2019 inntjening tilsi at Aramco vil få en liten rabatt i forhold til Exxon og Chevron, men en premium sett mot BP og Shell.
Med 5% utbytteyield så vil selskapet ligge noe under snittet i sektoren. 

Annet enn at selskapet skal noteres på en liten børs (Tadawul har litt mer omsetning enn Oslo), så er det corporate governance som er det store holdepunktet mot caset.
Saudis regjering har et solid royalty opplegg med selskapet, som gjør at 15% av Aramcos omsetning går til statsbudsjettet når Brent er under $70. Denne stiger til 45% med Brent på mellom $70 og 100, og hissige 80% med Brent over $100.
Oppsiden i oljepris ligger med andre ord stort sett hos Saudis regjering.

Listen over andre tvilsomme punkter i noteringen er lang nok til å fylle morgenrapporten for resten av uken, men jeg lar det være med denne Reuters artikkelen om risikomomentene som Aramco selv ser på som nevneverdige.Softbank, den famøse største eieren bak WeWork, slapp tallene sine forrige uke.
Som grafen over viser så har WeWork satt sine spor i regnskapet, men det var faktisk ikke dette som tok brorparten av oppmerksomheten i etterkant.Grafer som dette dominerer rapporten fra banken, og gir nok ikke investorer i Softbank eller i VisionFund noen god grunn til finne hvilepulsen med det første.
Alt er dog relativt, og hvis man ser på hvordan presentasjonene så ut i 2010, så ser plutselig dagens rapporter ut som mesterverk.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer