Morgenrapport Mandag

Oppgang i Asia kan om få minutter lede til en marginalt bedre åpning på Oslo Børs, men aktiviteten kan bli avmålt ettersom det er stengt for arbeidernes dag i morgen.

Kommende uke er full av viktige hendelser som kan bevege markedet. Torsdag skal ECB møtes, og Draghi snakke. Fredag kommer Non-farm payrolls i USA og neste helg er det valg i Hellas og Frankrike. Det er ikke ventet at kandidater fra ekstremhøyre eller kommunistvenstre vil vinne noen valg, og således ligger kostnadskutt og disiplin innad i EU fast.

-/ SELV OM HOLLANDE innfører 75% skatt på de “rike”, kan forslaget hans om en “vekst pakt” ha noe for seg. Det viktigste rundt slike forslag er persepsjonen; Skapes det entusiasme og et håp om at nye tiltak vil lykkes, kan aksjemarkedet stige.

-/ GJENVÆRENDE REGNSKAPSMESSIGE VERDIER i India blir skrevet ned av Telenor, og det betyr en “hit” i regnskapet på 3.6 mrd kr. Denne investeringen gikk fra ille til verre på veldig kort tid. Jeg tror riktignok flere har ventet seg ytterligere nedskriving. Aksjekursen har holdt seg overraskende bra, og det blir spennende å se om dette kan utløse et fall. Vær forsiktig.

-/ GRUSOMT FALL I DNB forrige uke, og det er mange som mener de burde sendt ut en PW i forkant fordi avviket var stort. Selv om et slikt fall er trist for aksjonærene, byr det på muligheter for de som har kontanter. Det er ikke ofte man får kjøpte nordens beste bank på billigsalg. Husk at kjernevirksomheten i Norge, som er 80% av totale omsetningen, vokste med +9%. Bakgrunnen for det store tapet var regnskapsmessige avsetninger på basis-swaper, men det kan slå andre veien neste kvartal. Aksjen er et kjøp i mine øyne, men det er godt mulig den må ha en dag eller to slik at alle tvilerne klarer å bli kvitt aksjene sine.

-/ TRE STORE MARKEDSAKTØRER, som for øvrig er bearish totalmarkedet, snakket forrige uke om revolusjonen innen olje og gass fra “shales” i USA og Canada. Questerre er et selskap notert i Canada og på Oslo Børs, som gir en god eksponering mot dette markedet. Jeg minner om Pareto sin analyse med 10 kr target og at dagens aksjekurs kun har diskontert inn cash og “proven reserves”. Jeg tror det kan være nyttig å sette seg inn i selskapet, for her vil det kunne skje spennende ting det neste året.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer