Morgenrapport Mandag

Nikkei+0.25% Shanghai -0.36%S&P500 -0.39% DAX futures -0.07%En mer søvndyssende avslutning på handelsuken skal man lete lenge etter, hvor -0.05% ble fasit for OSEBX. Noe mer nedside var det nedover på kontinentet, men også her var det fravær av de store svingningene.
Amerikanske indekser falt jevnt og trutt gjennom hele dagen, og endte uken godt i minus. Johnson & Johnsen og Boeings fall på over 6% bidro til at Dowen falt dobbelt så mye som SP500.
Børsene i Asia starter uken uten de store nyhetene eller overbevisning. Indeksene handler +- 0.2%.
Tysk PPI, månedsrapport fra Buba, og federal handelsbalanse fra USA er dagens makro.om grafen helt i toppen viser, så går vi inn i den historisk svakeste perioden for oljeprisen nå.
Angrepet på i Saudi for en snau måned siden er allerede i glemmeboken, og riskpremiumen ser ikke ut til å ha blitt mer enn $2-3. Goldman Sachs siste rapport viser til utfordringene skiferoljeproduksjonen i USA har fremover. For at nivået bare skal holde seg flatt så trenger man ytterligere 3mill fat om dagen i produksjon, noe som man kan hevde at vil være optimistisk med dagens oljepris.

Venezuela ryktes å være i samtaler med Rosneft om en overtagelse av det statlige oljeselskapet PDVSA.
Landet ligger fortsatt nede med brukket rygg, og oljeproduksjonen er bare en brøkdel av hva det en gang var, kommunistene har erfart at selv statlig ansatte ønsker (en stabil) lønn. Med tanke på at landet sitter på verdens største oljereserver så det burde det være potensiale for produksjon av noen ekstra millioner fat om dagen.Raffinerienes marginer kollapser som følge av hoppet i fraktkostnadene. Dette gjær at laster utover de daglige behovene ses igjennom to ganger.
VLCC ratene har funnet bakkekontakt igjen med sluttninger på alt mellom $80-150k/dagen.
Skipene som ble gjort på $200-300k/dagen feilet, og således ble dette aldri gjeldende rater.
Dette er fortsatt festdager, og nå ser man sakte men sikkert transaksjoner gjøres opp mot $100mill per skip, NAV skal med andre ord ytterligere opp.Stabelcoins er årets trend innen krypto, og listen over aktører som skal på banen vokser seg lengre for hver uke. Facebooks Libra er fortsatt den som tar størst del av rampelyset, og skapt såpass mye presse at selv G7 gruppen (gjennom BIS) har laget en egen rapport om stablecoins.
Skulle rapporten være i overkant tung på en mandag så har FT Alphaville en grei summering her.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer