Morgenrapport Mandag

Nikkei stengt  Shanghai -1.42%  S&P500 -0.49%  DAX futures +0.25%Sterk avslutning på uken, og det var første gang siden oktober ifjor at OSEBX stengte over 900 poeng. Hovendindeksen har nå steget over 7% siste måneden.
Resten av Europa var godt spredt, og ingen klar retning i handelen.
Svakere tendens i USA hvor også markedet var preget av triple witching (utløp av en bråte opsjoner).
Asia handler ned på morgenkvisten, hvor aktørene avventer ytterligere klarhet rundt helgens samtaler mellom Kina og USA.
PMI fra alle store nasjoner i EU, samt USA, er dagens viktigste makro.Goldman mener, som vist i grafen over, at OPEC medlemmene med enkelhet skal kunne dekke for bortfallet til Saudi Arabia. Det passer godt, for meldingene som kom ut derifra forrige uke ser nå “overraskende” ut til å ikke være helt korrekte. Wall Street Journal melder om at det kan ta måneder, og ikke uker, før anlegget er fult operasjonelt igjen, og at kongeriket betaler premium for levering av deler raskere, og ikke minst mer og bedre arbeidskraft.

Samme avis hevder også at houthiene, som tok ansvaret for angrepet, sier at det vil skje flere angrep i løpet av kort tid. Flere kilder innad ihouthiene sier klart at det er Iran som presser frem og finansierer angrepene.Thomas Cook er, i motsetning til hva de har sagt offentlig siste dagene, nå konkurs. KMPG ble visstnok allerede kontaktet fir et par dager siden for å håndtere situasjon den kommende tiden.
Styresmaktene i UK skal også ha igangsatt Operation Matterhorn, som er å få hjem de over hundre tusen britiske turistene som nå står igjen på diverse feriesteder, og dette er den største hjemførings operasjonen UK har gjort i fredstid. De mange hundre tusenav ikke britiske kunder som er strandet rundt omkring må klare seg selv. Selskapet har holdt på siden 1841, men man kan vel trygt si at tiden hvor man dro til et reisebyrå for å booke reise er langt forbi! Her har hverken selskapet eller kundene fulgt med i timen.Selv om Bitcoin handler nesten samme sted som for 3 måneder siden, så betyr det ikke at det ikke skjer mye i bakgrunnen.
Eieren av NYSE gikk sammen med det relativt nystartede selskapet Bakkt, og satt opp egne BTC futures som handles på ICE. I motsetning til fremtidskontraktene som handles på CME, så får man Bitcoins ved forfall. Handel på ICE er selvfølgelig sterkt regulert, og er nok et steg i riktig retning for ytterligere legitimering av krypto.
CME, som også jobber for å få sin del av kryptokaken, har planer om å lansere Bitcoin opsjoner i løpet av 2020. Det skal være forsiktig økende etterspørsel fra institusjonelle kunder som gjør at de ser det lønnsomt å lansere flere produkter linket opp mot Bitcoin.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer