Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.33%  Shanghai +1.28%  S&P500 +0.06%  DAX futures -0.27%En risikovillig avslutning på uken, hvor OSE var blant de mer fremoverlente indeksene i Europa med en oppgang på 1%. På resten av kontintenten så lå snittet nærmere 0.5% opp.
USA hadde en sesjon preget av at aktørene gikk inn i en langhelg, og markedet endte tilnærmet der det stengte dagen før.
Asia handler blandet med Nikkei og Hong Kong ned, og fastlands Kina opp i påvente av stimuli.
Amerikanske indekser er stengt for Labour day idag, men PMI fra de store økonomiene i Europa fyller tomrommet i dagens makrokalender.Søndag var datoen da ytterligere tariffer mot KIna kom i effekt, og amerikanske futures falt umiddelbart 1% når handelen åpnet natt til idag, disse har god stabilisert seg ned -0.4% i skrivende stund.
I god handelskrig ånd så har Kina en god rekke tariffer selv som kommer i effekt mot amerikanske varer, slik at denne evige runddansen kan fortsette.
Ryktene pekte på at det var noe kommunikasjon mellom stormaktene igjen forrige uke, men dette vet man at man ikke skal tillegge veldig mye.

Selv om kinesisk PMI kom inn overraskende rett over 50 inatt, så er så og si samtlige naboland og større økonmier i Asia svært preget av handelskrigen.
Import og eksport tall fra hele Asia har vært dalende siste seks månedene, og det gis lite tegn på at dette endrer seg med mindre de to største barna i sandkassen slutter å krangle.Selv om avisene kjører krigsfonter daglig, så har ikke markedet kollapset, og verden står sånn nogenlunde fortsatt. Det betyr også at investeringsbankene spyr ut anbefalinger videre, og for de som ikke er opptatt av å hamstre obligasjoner til den store gullmedaljen så dukker det opp store divergenser i aksjemarkedet. 
Bank of America Merrill Lynch går ut med en klar anbefaling om å kjøpe Hang Seng, Kospi, og Dax indeksen, samt EU banker mot amerikanske aksjer. Hovedlogikken skal være at det ventes nye stimuli tiltak rundt Brexit som vil vri prisingen nærmere det historiske snittet.Med rett under to måneder til fristen for Brexit, og det kommende parliamentsmøtet på tirsdag, så var det på tide å plukke opp en Brexit grafikk igjen.
Danske Bank står for dagens forenklede illustrasjon av den potensielle veien videre for å britene.


Caixin PMI indeksen i Kina krabbet seg over 50 igjen inatt, noe som signaliserer vekst i PMIen igjen.
Reaksjonen i “Kina” råvarene er merkbar, hvor jernmalm stiger over 5%, nikkel over 6%, og stålprisen stiger over 2%. Enten så er dette et større skifte i PMIen, eller så er en forventning om at Kina skal trykke hardere på gassen for utbygging av infrastruktur.

IMO2020 dominerer det meste shippingrelatert om dagen, og burde være en del av alle investeringsbeslutninger i sektoren som ikke er kortere enn et par uker.
Som allle andre reguleringer, så er IMO2020 også omfattende og komplisert, hvor Visual Capitalist nå har teamet opp med Breakwave (som har den FFA baserte ETFen BDRY) for å lage en svært god og forklarende infografikk.
Den høyoppløselige versjonen finner du her.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer