Morgenrapport Mandag

Nikkei stengt  Shanghai +0.77%  S&P500 -0.66%  DAX futures +0.17%


Det var igjen råvarer som var tyngste sektor på OSE, som endte fredagen ned 0.57%. Fasiten for uken ble et snaut 1% ned, noe som ikke var så ille som volatiliteten tilsa. Stort sett alle indekser i Europa var ned over ett prosent på fredagen.
Fallet i USA var mer på linje med det vi så her hjemme, bortsett fra Nasdaq som igjen faller noe mer. SP500 var kun ned 0.45% ned for uken.
Asia handler noe blandet, men de tyngste indeksene i Kina er opp på ukens første dag. Japan og India har fri idag.
Makrokalenderen er syltynn, og kun kvartalsvise BNP tall fra Russland og jordbruksrapport fra USA er verdt å merke seg.Kvadratmeterprisene i Hong Kong tar ingen pause fra festen, og det er tydelig at dette markedet absorberer mye av kapitalflukten fra fastlands Kina. 
Prostestene i byen fortsetter i stor grad, og har nå pågått i over 10 uker. Volden øker i takt med Kinas manglende evne til å stoppe protestene, og troppebevegelser rundt nærliggende byer tyder på at tålmodigheten nærmer seg brukt opp.
Økonomien i HK merker i større grad at potestene fortsetter, og flyvninger inn til byen er ned et tosiffret prosent så langt i H2.
Kina som helhet så derimot eksporten øke 3,3% i juli, noe som kan hevdes å være noe overraskende.
Det er dog bred enighet om at den gleden er kortvarig med den mindre heldige utviklingen i handelskrigen.ICO markedet forsvant nesten like raskt som kom. Markedet toppet ut samtidig som Bitcoin, og det mange sitter igjen med er bare smuler. Median avkastningen er på forferdelige -87% ( i USD), og mange av selskapene som hentet penger via ICOs eksisterer ikke lenger. Investorene sitter da igjen med 0, ettersom man ikke har krav på eventuelle eksisterende eiendeler.
Her er en veldig bra Twittertråd på emnet.

De ICOene som faktisk gikk bra, gikk derimot ekstremt bra.
Avkastningen for de 20 beste varierer mellom 249 og 74 000%!350 millioner visninger i måneden trenger man for å komme inn på Topp 100 listen over verdens mest besøkte nettsider. Google.com, som troner soleklart på toppen, har over 60 milliarder visninger i måneden, og eieren Alphabet innehar også andreplassen med Youtube sine 24 milliarder månedlige besøk.
Visual Capitalist har som alltid laget en god infografikk.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer