Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.16% Shanghai +0.00%S&P500 -0.13% DAX futures +0.37%


Oljeprisen toppet ut før helgen, men faren for eskalering av konflikten ved Hormuz gjorde at aktørene ikke løp over hverandre for å kjøpe mer inn i helgen. Bildet var likt i resten av Europa, hvor indeksene endte små distanser fra nullpunktet.
Svak nedgang på amerikanske indekser før vi går inn i perioden hvor selskapene pauser tilbakekjøp av aksjer før resultatfremleggelse.
Asia fortsetter den avventende handelen fra vestlige indekser på mangel av mer drivende nyheter.
IFO, den tyske sentimentsindeksen for selskaper, er det eneste av interessant makro idag
.


Nok en ny topp ble satt for SP500 indeksen før helgen, og alt av fallet i mai er allerede gjenvunnet.
Grafen rett over ble delt av Josh Brown, og han gjør et godt poeng ut av at dette området har gitt oss noen kraftige fall tidligere, men også at motstand gjerne blir svakere for hvert forsøk man tar.
Flyten inn i aksjer og obligasjoner er knallsterk, så sterk er den at grekerne nå kan utstede 10års statsobligasjoner på 2,5% rente! Kjøpte man en kurv av greske statsobligasjoner for 7 år siden så har tjent behagelige 780%…


Vi nærmer oss en ny resultatsesong, og da synes jeg denne oversikten fra FactSet var betimelig.
Både tech og energi er ventet, hvertfall i USA, og ta en ganske solid dipp i veksten. Disse konsensustallene er også mye av grunnen for fallet i mai.
Selskapene går jevnt og trutt inn i blackoutperioden sin, som er de 14 dagene før resultatfremleggelsen hvor man hverken kommer med nyheter, eller driver med tilbakekjøp av aksjer.


Konglomeratet LVMH har vokst seg til den største spilleren innenfor luksus.
Eierskapet strekker seg langt forbi de tradisjonelle merkene navnet spiller på, som vist over, og har gjort dette med stort hell. Mannen bak denne ekstraordinære veksten heter Bernard Arnault, og hans familie eier rett i underkant av 50% av hele selskapet.
Dette eierskapet har lønt seg såpass mye at han nå blir med Bezos og Gates i $100mrd ++ klubben.
FT har i anledning dette gjort nok et godt portrettintervju.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer