Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.34%  Shanghai +1.42%  S&P500 +0.14%  DAX futures +0.22%

Fin avslutning på uken her hjemme, på en dag preget av relativt lav volatilitet.
Bildet var rimelig likt på resten av kontinentet ettersom det ikke var de store nyhetene til å prege markedene.
USA avsluttet også forsiktig positivt etter at markedet har handlet i en smal range hele uken. Asia startet uken som vi avsluttet den, med svak oppgang, og kinesiske indekser virker mer spenstige enn resten. Markedene i USA og UK er stengt idag, og makrokalenderen er så og si tom.

Makrotallene fra store deler av asia fortsetter å komme inn på den sure siden, og det forventes ikke det store skiftet før man eventuelt ser USA og KIna nærme seg en avtale. Mye av tallene de siste 12 måendene har vært preget av selskaper som har bygget opp lagre i påvente av de nye importskattene, og det er sannsynlig at makroen det neste halvåret vil være preget av tilsvarende fall i etterspørsel fra produsentene.
JP Morgan har over tatt en runde og sett på hvor mye sannsynlighet for resesjon som er priset inn i de diverse aktivaklassene.

Så hvis man skulle frykte resesjon, eller et fallende marked, skal man da gå 100% i kontanter?
Citi har troen på lav volatilitetsaksjer ved et slikt scenario. De mener denne listen gir en sjelden kombinasjon av noe deltagelse på oppsiden i markedet, og samtidig en positiv korrelasjon med blant annet VIX indeksen.

Theranos svindelen sitter ferskt i minnet, og sagaen er vel strengt tatt ikke helt ferdig heller da rettsaken ikke engang har startet. Elisabeth Holmes, som startet selskapet, kan få opp til 20 år i fengsel.
CB Insights har laget en fin liste på de 17 største start up svindlene i historien.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer