Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.79%  Shanghai -1.01%  S&P500 +0.37%  DAX futures -1.02%

En god avslutning på uken her hjemme, med tilsvarende godt volum. Europa viste og grønne  tall før ukesslutt, men ikke i nærheten av samme driv som OSE.
USA åpnet ned, men jobbet seg opp på riktig side av streken gjennom handelsdagen ved hjelp av sterke bluechips. Futures handler dog ned 1% siden fredags close.
Asias største indekser handler en snau prosent ned, uten at en stengt Hong Kong børs ville gjort noen forskjell. 
Norsk BNP er det eneste på makrokalenderen idag.

Handelskrigen er således offisielt kommet inn i neste fase. $200mrd i nye importskatter har slått inn, og produsent varer er de som tar brorparten av støyten denne runden (sukker, stål, treverk, ol.).
Ettersom samtalene virker å fortsette så holder markedet stand uten den store panikken. Kina tar sine forhåndsregler ved videre svekkelse av sin valuta, noe som insentivere de største handelspartnerene i Asia til å gjøre det samme. Eventuelle økte kostnader som vil treffe prodsuentene vil effektivt lempes videre til forbrukeren, vil muligens gi noe effekt på inflasjonen. Det er ikke manko på analyser rundt BNP effekten av dette, men brorparten er ikke verre enn en 0.5-0.8% reduksjon på sikt. Det er, som vist i øverste graf, i neste runde det eventuelt vil merkes markant for konsumentene.

Nok en stygg ulykke i Houston Shipping Channel i helgen, som gjorde at den svært viktige kanalen måtte holdes stengt et drøyt døgn, og fortsatt ikke er helt åpen for trafikk. Dette er uheldig timing for raffineriene som nå kommer tilbake etter tradisjonelle vedlikeholdsperioden. Lagrene er lave, og høysesongen for sluttproduktene nærmer seg med stormskritt.
Sabotasje på to oljetankere rett ved en av Saudis desidert største havner,Fujairah,understreker den økede risken i området. Havnen ligger rett før Hormuz stredet.

Tanksektoren har karret seg tilbake til opex nivåer, og utsiktene holder seg gode. IMO2020 effekten vil merkes mer og mer de kommende månedene. DHT sine kvartallstall viste en 86% bedring fra året før, og de ser så langt at kapitalen virker å konsentrere seg om skip som allerede er på vannet, da det ikke har blitt bestilt et nybygg siste kvartalet. Gode nyheter for skipsverdier og aksjekurser mao.

Bitcoin har nå steget 100% siste tre månedene, og var $1000 opp til $7500 i helgen alene. Timingen til forfatteren av boken Bitcoin Billionaires: A True Story of Genius, Betrayal, and Redemption ser ut til å være ganske god.
Et av avsnittene som er delt med pressen tar for seg de famøse Bitcoin forkjemperne Winkelwoss tvillingene sin kamp mot Facebooks Zunckerberg i detalj.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer